CensuurVrij.com
AlgemeenBinnenlandBuitenlandEuropaDe autoriteiten verijdelen het Jihadi-bom complot.

De autoriteiten verijdelen het Jihadi-bom complot.

door

De politie in Nederland heeft twee personen gearresteerd die ervan verdacht worden een terroristische aanslag te willen plegen waarbij gebruik zou zijn gemaakt van zelfmoordvesten en een autobom, hebben de aanklagers bevestigd.

De twee verdachten, 20 en 34 jaar oud, zouden tegen het einde van het jaar “van plan zijn om ergens in Nederland een jihadistische aanslag te plegen”. De Nederlandse autoriteiten zeggen dat het nog niet duidelijk is wat precies het doelwit zou zijn, zo meldt NL Times.

De Nederlandse inlichtingendienst AIVD was de eerste die hoorde wat de twee mannen van plan waren te doen. Nadat zij op de hoogte waren geraakt van het duo, kreeg de undercoverpolitie opdracht om bewijzen te verzamelen over hun plannen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn beide mannen afkomstig uit Zoetermeer, een stad niet ver van Den Haag.

Terwijl één van de verdachten in de straten van Den Haag in hechtenis werd genomen door de politie, arresteerden de autoriteiten de andere verdachte bij hem thuis. Na huiszoeking van beide verdachten zijn er geen vuurwapens of explosieven gevonden. Wel werden een werpbijl, dolk en een reserve mobiele telefoon gevonden.

Beide verdachten zouden dinsdag door onderzoekers zijn verhoord.

BRON: Voice of Europe

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top