CensuurVrij.com
ReligiePaus streeft nu krachtdadig naar eenheid met de islam.

Paus streeft nu krachtdadig naar eenheid met de islam.

door

Paus Franciscus wuift naar de pelgrims als hij aankomt op het Sint-Pieters plein voor de algemene bezoek.

Paus Francis dacht woensdag na over zijn net afgelopen apostolisch bezoek aan Georgië en Azerbeidzjan en sprak over het belang van christelijke eenheid en dialoog.

Sprekend tot de pelgrims die op het Sint-Pietersplein voor de algemene toespraak bijeenkwamen, sprak de paus zijn dank uit voor het feit dat hij de aangrenzende Kaukasische landen heeft kunnen bezoeken, die allebei 25 jaar onafhankelijkheid vieren omdat ze al een groot deel van de 20e eeuw deel uitmaken van de Sovjet-Unie.

Paus Franciscus bedankt in het bijzonder voor de patriarch van All Georgia, Ilia II, en voor de sjeik van de moslims van de Kaukasus met wie hij de oecumene en de interreligieuze dialoog kon bevorderen en – zoals hij het verwoordde – het welzijn van de mens kon bevorderen. Hij beschreef het bezoek als een aanvulling op zijn bezoek aan Armenië afgelopen juni en zei dat hij door een bezoek te brengen aan de drie naties van de Kaukasus die voor vele uitdagingen staan, in staat was de katholieke gemeenschappen aldaar te bevestigen en alle mensen aan te moedigen op hun weg naar vrede en broederschap.

“Ware zending – zo wees hij erop – is nooit proselitisme, maar aantrekkingskracht op Christus, eenheid in gebed, aanbidding en werken van naastenliefde”.

In Georgië – zei hij – onze samenwerking is natuurlijk met onze orthodoxe broeders en zusters, en zo vervolgt de paus – “Patriarch Ilia’s aanwezigheid op het vliegveld bij mijn aankomst was een zeer belangrijk teken”.

De christelijke eenheid, aldus de paus, wordt gezien in het bloed van zoveel christelijke martelaren van verschillende christelijke belijdenissen, met name de Assyrisch-Chaldees, “met wie wij hebben gebeden voor vrede in Syrië, Irak en het hele Midden-Oosten”.

En uitleggen dat Azerbeidzjan, in de eerste plaats een moslimland is, zei paus Francis dat hij in staat was deel te nemen aan een interreligieuze bijeenkomst en de Mis met de kleine katholieke gemeenschap te vieren en hem aan te moedigen zijn ontmoeting en dialoog met allen die in God geloven te verdiepen, zodat we samen een rechtvaardiger en broederlijke wereld kunnen opbouwen.

BRON: Am Redeemed

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top