CensuurVrij.com
EuropaEU misbruikt Brexit om andere landen te benoemen.

EU misbruikt Brexit om andere landen te benoemen.

door

BERLIJN (Reuters) – Een EU-overeenkomst met Groot-Brittannië over betrekkingen na de Brexit zou als voorbeeld kunnen dienen voor de banden met andere landen die zo dicht mogelijk bij de EU willen zijn maar nog niet klaar zijn om toe te kunnen treden, zoals Oekraïne en Turkije, aldus de Duitse minister van Buitenlandse Zaken.

Groot-Brittannië heeft het startsein gegeven voor Brussel om eerder deze maand nog te praten over de toekomstige relatie met de EU, waarbij Londen zegt dat het streeft naar een hechtere relatie als voormalig lid.

In een interview met de dagblad groep Funke, gepubliceerd op dinsdag, zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel, dat een dergelijke deal een oplossing zou kunnen bieden voor de puzzel van hoe het blok van 27 de banden met twee andere grote niet-Europese landen kan beheren.

“Ik kan me niet voorstellen dat Turkije of Oekraïne de komende jaren EU-leden worden,” zei hij. “Als we een slimme overeenkomst met Groot-Brittannië aangaan om de betrekkingen met Europa na de Brexit te regelen, kan dat een voorbeeld zijn voor andere landen – Oekraïne en ook Turkije.”

Turkije, al tientallen jaren kandidaat voor het EU-lidmaatschap, heeft al een douane-unie met de EU die de handel in de meeste goederen zonder tarieven mogelijk maakt.

Een mogelijkheid zou zijn om Ankara een “nieuwe en nauwere vorm van een douane-unie” te bieden, zei Gabriel, hoewel hij ook zei dat een dergelijk project zou moeten wachten op veranderingen in de politieke sferen van Turkije.

Duizenden mensen, waaronder Duitse burgers, zijn vastgehouden in Turkije als onderdeel van een hardhandig optreden van de regering sinds een mislukte staatsgreep in 2016.

Een overeenkomst tussen de EU en Oekraïne over een “diepe en brede vrijhandelszone” trad formeel in werking in september, met als doel vrije handel in goederen, diensten en kapitaal mogelijk te maken en visumvrij reizen voor mensen voor een kort verblijf.

De wens van Oekraïne om nauwere banden te smeden met de EU was een van de drijvende krachten achter een volksopstand die een pro-Russische president in 2014 ten val heeft gebracht, waardoor Moskou het schiereiland op de Krim en de pro-Russische separatisten heeft veroverd in een nog onopgelost conflict in het oosten van het land.

Gabriel’s Sociaal Democratische Partij (EPD) bereidt zich voor op gesprekken met de conservatieven van bondskanselier Angela Merkel.

BRON: https://www.infowars.com/eu-exploits-brexit-to-vassalize-other-nations/

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top