CensuurVrij.com
TechSommigen noemden het een bitcoin-crash, maar anderen geloven dat het gewoon een hobbel was…

Sommigen noemden het een bitcoin-crash, maar anderen geloven dat het gewoon een hobbel was…

door

Op 17 december schoot Bitcoin kort boven $ 19.800, voordat het drastisch begon te dalen. Op gegeven moment daalde de prijs van Bitcoin onder de $ 11.000, wat neerkwam op een daling van 45 procent ten opzichte van de recordhoogte die het slechts vijf dagen eerder had bereikt. En Bitcoin was verre van alleen – vrijwel elke andere grote cryptocurrency waren ook gedaald tussen 25 en 50 procent gedurende die vijf dagen. Maar nu komen ze bijna allemaal terug, en op dit moment is de prijs van Bitcoin $ 14.219,99.

Dus, wat staat er ons te wachten?

Er zijn velen die geloven dat op korte termijn de prijs van Bitcoin terug zal vallen in de richting van de werkelijke productiekosten. Naar schatting zijn de kosten voor het produceren van een nieuwe Bitcoin momenteel tussen de drie en vierduizend dollar, en met de prijs van een Bitcoin zo hoog, is er een enorme stimulans voor Bitcoin-mijnwerkers om nu zoveel mogelijk te produceren.

Maar er zijn anderen die ervan overtuigd zijn dat Bitcoin uiteindelijk naar nul kan gaan …

Morgan Stanley-analist James Faucette en zijn team stuurden een paar dagen geleden een onderzoeksbrief naar klanten, waarin gesuggereerd werd dat de echte waarde van bitcoin misschien … $ 0 is.

Dat is nul dollar. (Bitcoin stond op het moment, toen de Bitcoin nog in volle ontwikkeling was, op ongeveer $ 14.400).

Om zijn oordeel te onderbouwen, deed Faucette de volgende argumenten …

• Kan Bitcoin worden gewaardeerd als een valuta? Nee. Er is geen rentetarief verbonden aan Bitcoin.

• Zoals digitaal goud? Dat kan. Maar het heeft geen intrinsiek gebruik zoals goud dat heeft in elektronica of sieraden. Maar beleggers lijken er enige waarde aan te hechten.

• Is het een betaalnetwerk? Ja, maar het is moeilijk in te schatten en het brengt geen transactiekosten in rekening.

Faucette wees er ook op dat het aantal online retailers, dat Bitcoin accepteert, feitelijk daalt. Vijf van de 500 beste web winkeliers accepteerden Bitcoin tijdens het eerste kwartaal van 2016, maar nu zijn het er nog maar drie.

Om Bitcoin een duurzame toekomst op lange termijn te bieden, moet het een echte valuta worden die op grote schaal wordt gebruikt, maar velen zouden beweren dat het al wordt overtroffen door betere en nieuwere opties. In feite heeft een van de experts van de bovenste cryptocurrency onlangs verklaard dat het oude Bitcoin-netwerk “zo goed als onbruikbaar” is …

Emil Oldenburg, de mede-oprichter van Bitcoin.com – een van ’s werelds grootste sites gewijd aan de cryptocurrency – noemde onlangs de cryptocurrency de ‘ meest risicovolle investering die je kunt doen ‘, nadat hij overgeschakeld was naar bitcoin cash, wat hij beschouwt als de toekomst.

“Het oude Bitcoin-netwerk is zo goed als onbruikbaar,” zei hij in een interview met de Zweedse tech-site Breakit.

Dat klinkt zeker niet veelbelovend, maar tot nu toe is de prijs van Bitcoin niet gestopt in de stratosfeer. Tot dusverre in 2017 is de prijs van Bitcoin meer dan 1400% gestegen, en dat aantal is buitengewoon indrukwekkend, hoe je het ook bekijkt.

Natuurlijk zou vrijwel al die “digitale rijkdom” in slechts een paar dagen kunnen verdwijnen tijdens een zware crash. De CEO van Patriarch Equity, Eric Schiffer, gelooft dat Bitcoin-investeringen uiteindelijk afstevenen op “een thermonucleaire dood” …

“Ik denk dat bitcoin een ‘tower of death’ is”, zegt Schiffer. “Het zal resulteren in de naderende dood van jous investering – een thermonucleaire dood.

“Op dit moment kijken we naar een financiële bubbel die groter is dan de tulp-rage en ik geloof dat we op weg zijn naar een bitcoin-crash die alle financiële zorgen van de 21ste eeuw zal vervangen”, voegde hij eraan toe. “Mensen zullen geschrokken zijn als ze proberen hun bitcoins vloeibaar te maken.”

Schiffer heeft misschien gelijk.

Immers, Bitcoin en andere cryptocurrencies hebben geen intrinsieke waarde. Kortom, het zijn niets meer dan digitale creaties die alleen waarde hebben omdat mensen denken dat ze waarde hebben.

Maar degenen die in het begin achteraan kwamen en nu geld hebben verdiend, hebben enorme hoeveelheden aan geld gemaakt, en niemand kan dat ontkennen.

Met elke vorm van ‘investeren’ zijn er winnaars en zijn er verliezers. Helaas kunnen degenen die ervoor kozen om op het hoogtepunt van de waanzin in te springen, uiteindelijk erg groot worden. Het volgende komt van Wolf Richter…

Wedden op crypto’s is een vreemde vorm van online gokken op wereldwijde schaal, waarbij een consensus onder deelnemers vereist is dat ze alleen kopen en die je nooit kunt verzilveren, en nu sommige mensen proberen geld te verdienen, zijn de weddenschappen voor iedereen anders. Dezelfde dynamiek die de prijzen omhoog duwde, is omgekeerd en zorgt ervoor dat ze crashen.

Maar wat als de nee-zeggers ongelijk hebben?

Wat als deze huidige “Bitcoin-crash” slechts een hobbelige weg is dat op weg is naar $ 40.000?

Degenen die de Bitcoin voor $12.000 hebben verkocht, zouden zichzelf uiteindelijk tegen hun hoofd kunnen slaan als de prijs van Bitcoin tegen het einde van volgend jaar $40.000 zou bereiken, en dat is precies wat sommige top experts verwachten…

Miljardair-investeerders en zeer gerespecteerde analisten, waaronder hedgefondsinvesteerder Mike Novogratz, prominente financiële analist Max Keizer en Tom Lee van Fundstrat, verklaarden dat de prijs van bitcoin tegen het einde van 2018 de marge van 40.000 dollar waarschijnlijk zal overtreffen en een marktkapitalisatie van $ 1 biljoen zal bereiken.

En laten we niet vergeten dat grote namen als John McAfee en James Altucher voorspellen dat de prijs van Bitcoin uiteindelijk een miljoen dollar zal bereiken.

Voor mij is dit absoluut fascinerend. Aan de ene kant heb je financiële experts die geloven dat Bitcoin op nul zal komen, en aan de andere kant heb je financiële experts die erop uitzien dat ooit een enkele Bitcoin één miljoen dollar waard zal zijn.

Ik weet niet welke kant uiteindelijk zal zegevieren, maar het zal heel spannend zijn om te kijken hoe alles verloopt.

BRON: https://www.infowars.com/some-are-calling-this-the-bitcoin-crash-but-others-believe-it-is-just-a-bump-in-the-road-on-the-way-to-40000/

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top