CensuurVrij.com
EuropaGabriel: EU-UK-akkoordmodel voor Turkije en Oekraïne

Gabriel: EU-UK-akkoordmodel voor Turkije en Oekraïne

door

Een vroege toetreding van Turkije en Oekraïne tot de Europese Unie is in feite uitgesloten, aangezien netto-contribuanten in het bijzonder bang zijn voor enorme verhogingen van bijdragen en zorgen over hun bijdragen aan netto-ontvangers. Dat is precies waarom de eurocraten proberen na te denken over nieuwe modellen om kandidaat-lidstaten aan de EU te binden zonder dat ze meteen te laten toetreden.

Federale minister van Buitenlandse Zaken en vice-kanselier Sigmar Gabriel beschouwt de Brexit-onderhandelingen als een uitstekende gelegenheid om de resultaten te gebruiken voor toekomstige samenwerking als basis voor een vergelijkbare benadering van andere landen. Hij noemde met name Turkije en Oekraïne als mogelijke kandidaten voor dergelijke overeenkomsten.

“Als we een goede deal kunnen sluiten met Groot-Brittannië die de betrekkingen met Europa regeert na de Brexit, kan het een voorbeeld zijn voor andere landen: Oekraïne en Turkije,” vertelde Gabriel de vonkkrant. Omdat hij beide landen niet als EU-leden kon voorstellen voor de komende jaren, moest men nadenken over “alternatieve vormen van nauwere samenwerking”.

Aangenomen mag worden dat dit ook voor andere landen, zoals die van de Balkan, een mogelijkheid is om nauwer samen te werken met de EU. De associatieovereenkomst van Brussel met Oekraïne heeft echter al aangetoond dat dergelijke contracten vaak schadelijk zijn voor andere landen.

BRON: https://www.contra-magazin.com/2017/12/gabriel-eu-uk-abkommen-vorbild-fuer-tuerkei-und-ukraine/

Vertaald door: Sjouke van der Naalt

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top