CensuurVrij.com
ReligieIs areligieus zijn het grootste probleem van Europa?

Is areligieus zijn het grootste probleem van Europa?

door

Als je rondkijkt en ook de statistische gegevens in de fundamentele overwegingen opneemt, kom je bijna onvermijdelijk tot de conclusie: de toenemende arrogantie van Europeanen is een van de redenen voor de demografische problemen en het ontbreken van hun eigen nageslacht, bijvoorbeeld het aantal moslims en niet alleen als gevolg van immigratie, maar ook vanwege hun hogere geboortecijfer.

Omdat de moslims gemiddeld ook veel religieuzer zijn dan een gemiddelde christen, wat ook resulteert in een hoger aantal kinderen. De autochtone Europeanen tonen ook een verband tussen religiositeit en geboortecijfer. Met andere woorden, hoe groter de mate van religiositeit, hoe meer kinderen er gemiddeld in afzonderlijke landen zijn.

Maar dit betekent ook dat de groeiende secularisatie van Europa de autochtone samenlevingen nu krimpen met elke nieuwe generatie, terwijl migrantengemeenschappen groeien – en groeien – vooral in landen die sterk zijn beïnvloed door migratie (zoals Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, enz.) met name degenen die een sterkere religiositeit hebben.

In feite kan men ook zeggen dat Europeanen zichzelf vernietigen, onder andere vanwege hun areligieus zijn. Natuurlijk moet men ook rekening houden met de hele sociale ontwikkeling, want zelfs meer religieuze landen (bijv. Italië, Portugal, Spanje, Ierland of Polen) hebben over het algemeen een laag geboortecijfer. Maar de secularisatie van samenlevingen heeft ook zijn prijs.

Er zijn zelfs voorspellingen gedaan waarin gezegd word dat religiën de toekomst zouden bepalen omdat ze hogere vruchtbaarheid hebben. Voor de toenemende areligie in Europa betekent dit echter ook een toekomstige verlies van macht.

BRON: https://www.contra-magazin.com/2017/12/ist-die-areligiositaet-das-hauptproblem-europas/

Vertaald door: Sjouke van der Naalt

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top