CensuurVrij.com
AlgemeenBuitenlandMarine Le Pen beweert dat de ‘Anglo-Saksische wereld steeds meer wakker wordt’.

Marine Le Pen beweert dat de ‘Anglo-Saksische wereld steeds meer wakker wordt’.

door

De Franse presidentskandidaat Marine Le Pen heeft tijdens een extreemrechtse conferentie gezegd: “2016 was het jaar waarin de Angelsaksische wereld wakker werd”.

De Front National leader behoorde tot de anti-immigratie en populistische partijen die bijeenkwamen op een conferentie die de “Europese tegen-top” in Koblenz in Duitsland werd genoemd.

Partijen als het Alternatief voor Duitsland (AfD), de Partij voor de Vrijheid en de Italiaanse Noordelijke Liga schetsten hun plannen voor een “patriottische lente” in Europa.

Ze werden vergezeld door voormalig Ukip-parlementslid Janice Atkinson, die nu een onafhankelijk lid is van het Europees Parlement, nadat zij uit de partij was gezet vanwege een onkostenclaim van een personeelslid in haar eigen partij.

Mevrouw Le Pen sprak de juichende menigte toe:”2016 was het jaar waarin de Angelsaksische wereld wakker werd. En 2017 was het jaar waarin het Europese volk wakker werd en de Europeanen van het vaste land zullen ook wakker worden, daar ben ik echt van overtuigd”.

“Het is niet langer meer de vraag of, maar wanneer “.

De leider van het Front National, wiens vader werd veroordeeld wegens rassenhaat, xenofobie en antisemitisme, veroordeelde de EU als “een kracht van sterilisatie” en viel de Duitse bondskanselier Angela Merkel aan – wiens naam hardop werd uitgelachen – wegens haar vluchtelingenbeleid.

Mensenmassa’s scandeerden de term “Lügenpresse” van het nazitijdperk, wat “leugenachtige pers” betekent en werd het “niet-woord” van Duitsland genoemd in 2015, nadat verschillende grote nieuwszenders de extreemrechtse conferentie van dat jaar niet mochten bijwonen.

Ondanks de occasionele woede, was de algemene stemming feestelijk na een jaar dat de Brexit de verkiezing van Donald Trump zag.

“Gisteren een nieuw Amerika. Vandaag – hallo Koblenz – een nieuw Europa! “, Zei Geert Wilders, de leider van de anti-islamvrijheidsvrijheidspartij(PVV).

“De mensen van het Westen ontwaken steeds meer. Ze gooien het juk van ‘politieke correctheid’ van zich af.

“Dit jaar zal het jaar van het volk zijn … het jaar van bevrijding en het jaar van de patriottische lente.”

Zijn partij zou in maart de meeste stemmen in de Nederlandse parlementsverkiezingen kunnen behalen, terwijl Le Pen nu als een serieuze kandidaat wordt beschouwd bij de Franse presidentsverkiezingen.

Merkel voert een keiharde strijd om te voorkomen dat haar partij in september de zetels verliest voor de anti-immigratie AfD, terwijl de steeds radicaler wordende Eurosceptische partij van Frauke Petry verwacht dat zij voor het eerst mee zal doen aan de Bondsdagverkiezingen.

Tijdens de vergadering van de Fractie Europa van Naties en Vrijheden in het Europees Parlement waren ook Matteo Salvini van de Italiaanse Liga en Harald Vilimsky, de algemene secretaris van de Oostenrijkse Vrijheidspartij, aanwezig, die vorig jaar bijna het presidentschap van het land won.

“We ervaren het einde van de ene wereld en de geboorte van een andere,” zei Le Pen. “We ervaren de terugkeer van natiestaten.”

Ze beweerde dat de eerste “echte slag om de oude orde” de stem van juni was voor Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten, en op de voet gevolgd door de grote verkiezingsoverwinning van President Trump.

De nieuwe president, die al nauw verbonden is met de bondgenoot van mevrouw Le Pen in het Europees Parlement, Nigel Farage, “zal geen steun verlenen aan een systeem van onderdrukking” in Europa, zei ze.

Marcus Pretzell, een van de afgevaardigden van de AfD en de echtgenoot van mevrouw Petry, ontkende accreditatie bij Duitse publieke omroepen en verschillende andere nieuwsuitzendingen, omdat hij het niet leuk vond hoe ze verslag deden over zijn partij.

Hij opende het congres door te klagen over de huidige toestand van de EU, de Schengen-zone en de euro, en beweerde ook dat “we een probleem hebben met de politieke islam”.

Linkse demonstranten voerden een actie buiten de zaal en riepen bepaalde uitspraken, waaronder “geen grens, geen natie, stop deportatie”.

Niet ver daar vandaan plaatsten demonstranten van de wereldwijde activistengroep van Avaaz standbeelden van Adolf Hitler, Benito Mussolini en Josef Stalin, voor het monumentale standbeeld van de Duitse keizer Wilhelm.

Activist, Pascal Vollenweider zei dat de beelden van de dictators bedoeld waren om een ​​”krachtige boodschap” te sturen naar de nationalistische politici die samenkomen dat “wereldburgers hun oude gevaarlijke ideeën verwerpen”.

“Ze zijn geen fascisten in jackboots, het is natuurlijk ander soort fascisme, maar als je naar hun ideeën kijkt … lijkt het heel gevaarlijk, en we moeten het onder ogen zien: deze jongens dragen oude, gevaarlijke fascistische ideeën,” voegde hij er aan toe.

BRON: http://www.independent.co.uk/news/world/europe/marine-le-pen-national-front-geert-wilders-afd-alternative-germany-koblenz-summit-conference-far-a7539371.html#gallery

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top