CensuurVrij.com
CultuurDeze tenten zijn ontworpen om seksueel misbruikte vrouwen op te vangen.

Deze tenten zijn ontworpen om seksueel misbruikte vrouwen op te vangen.

door

Voor het grootste oudejaarsfeest in Duitsland heeft de organisator dit jaar een beschermingszone ingesteld voor gemolesteerde vrouwen.

,,Veiligheidszone voor vrouwen.

De Women’s Safety Area is een opvangplek voor vrouwen die seksueel lastiggevallen worden. Zo’n concept hebben we ontwikkeld”, zegt een woordvoerster van het Festmeile on B. Z. onderzoek. Voor de witte tenten staan twee beveiligingspersoneel en binnenin zijn er psychologisch geschoolde personeel van de crisisinterventiedienst.

In Berlijn hebben we in het verleden weinig problemen gehad, maar de gebeurtenissen in Keulen komen hier ook langzaam naar toe.”, vervolgd de woordvoerster. Aan het begin van het jaar 2015/16 waren er meer dan 1000 meldingen binnen gekomen over seksuele massa-aanvallen in het kathedraalstad.

Dergelijke beschermingsgebieden staan reeds klaar tijdens het jaarlijkse oktoberfeest in München.

De Berlijnse politie wilde daarom een opvanghuis voor Grapsch-slachtoffers. Op het Oktoberfest in München was dit een positieve ervaring. “Veel vrouwen die seksueel zijn gemolesteerd, praten er niet publiekelijk over. We geven ze daarom de mogelijkheid om hulp te zoeken,” zei de woordvoerster. In München hebben ongeveer 30 vrouwen, die hulp zochten, melding gemaakt van ongeveer 30 gevallen.

Hoge veiligheidsmaatregelen bij nieuwjaarsfeest op het oudejaarsavond bij Brandenburg Gate.

Op oudejaarsavond moeten 500 betonnen blokken de twee kilometer lange festival tussen Brandenburg Gate en Grossem Stern beschermen. Betonnen blokken beveiligen het gebied op zes toegangswegen. Het Duitse Rode Kruis (DRK) biedt hulp bij ongevallen op vijf locaties.

Omdat veel bezoekers uit het buitenland komen, moet ook het veiligheidsterrein voorzien zijn met Engelse borden voor vrouwen die Engels praten. Vorig jaar waren er 23 meldingen van seksuele aanvallen in Berlijn.

BRON: https://www.bz-berlin.de/berlin/mitte/diese-zelte-sollen-sexuell-belaestigten-frauen-schutz-bieten

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top