CensuurVrij.com
EuropaWarschau: “alleen Polen beslist of zij vluchtelingen accepteren of niet.”

Warschau: “alleen Polen beslist of zij vluchtelingen accepteren of niet.”

door

“Het Poolse standpunt met betrekking tot de migratie van vluchtelingen blijft ongewijzigd. Alleen Polen beslist of het in staat is om vluchtelingen te accepteren of niet, “verklaarde de woordvoerster van de Poolse regering, Joanna Kopcińska. “Premier Mateusz Morawiecki zal het beleid voortzetten om de behoeftigen in hun eigen land te ondersteunen,” voegde ze eraan toe.

“Het is Polen die beslist of het in staat is om vluchtelingen te accepteren of niet. Het is onze soevereine beslissing, die ligt in de handen van Polen, niet van ambtenaren die weinig gemeen hebben met Polen en weinig over ons weten”- zei de woordvoerster van de regering in een interview met de wPolityce. pl.

Zij is van mening dat de aanpak van de Poolse regering, ten aanzien van de vluchtelingen, in de EU steeds meer wordt ingezien. “En dat is wat ons zeer tevreden maakt en tegelijkertijd bevestigt het dat Europa de dreigingen begint in te zien waarover Polen een jaar of zelfs twee jaar geleden sprak. Daarom zullen we onze aanpak van het migratiebeleid blijven verdedigen, omdat we ons bewust zijn van het belang ervan. Dit is niet alleen een kwestie voor Polen of voor Europa, maar voor de gehele wereld “- voegde Kopcińska er aan toe.

“In Polen beseffen we, als geen ander, wat oorlog is en wat een groot drama erachter schuilgaat. Maar aangezien Polen, die zich na de oorlog over de gehele wereld verspreidde en sommigen van ons de kans werd ontzegd om naar hun vaderland terug te keren, weten we dat het beste wat je kunt doen om de slachtoffers in hun thuisland te helpen,” voegde ze eraan toe.

De woordvoerster van de regering herinnerde eraan dat Polen veel vluchtelingen uit Oekraïne, dat een militair conflict op hun grondgebied ondervindt, heeft geaccepteerd. “Men krijgt de indruk dat de Europese Commissie dit niet heeft opgemerkt, maar het is duidelijk dat er een oorlog gaande is in het oosten van Oekraïne en dat daar mensen sterven”, zei ze. Zij voegde daaraan toe dat Polen, door vluchtelingen uit Oekraïne op te nemen, bijdraagt aan de verlichting van spanningen op de oostflank in de Europese Unie.

Kopcińska werd gevraagd, naar de verklaring van Kornel Morawiecki over immigranten, of ze wil toegeven dat het een poging is om het beleid van de regering in deze kwestie te beïnvloeden.

Kornel Morawiecki, leider van de Vrije en Solidariteitspartij, de vader van premier Mateusz Morawiecki, zei in een interview voor Rzeczpospolita dat de regering humanitaire betrekkingen moet onderhouden en de Poolse cultuur voor vluchtelingen moet aanbieden. “Deze 7000[vluchtelingen] voor een land van 40 miljoen inwoners, waar de vorige regering het mee eens was, zou geen probleem zijn” – aldus Kornel Morawiecki.

Kopcińska benadrukte dat iedereen het recht heeft op zijn of haar eigen mening en het recht heeft om erover te spreken, “tenzij zij de rechten of vrijheden van anderen schenden”. “In dit geval zijn het de opvattingen van de leider van het Vrije en Solidariteit Parlementair Blok. MP Kornel Morawiecki heeft volledige recht op zijn mening, zoals iedereen dat heeft, maar het weerspiegelt niet het beleid van de overheid, dat vanaf het begin al duidelijk was te zien,” zei ze.

Toen er naar de humanitaire betrekkingen werd gevraagd, wees Kopcińska erop dat de regering PiS (Wet en Justitie), onder leiding van premier Beata Szydło en minister-president Mateusz Morawiecki het standpunt innam, dat hulp nodig is, maar wel op een verstandige manier. Dit is de manier waarop echte hulp wordt geboden en tegelijkertijd ook rekening houdt met de veiligheid van het land en volk.

“Premier Mateusz Morawiecki zal het beleid voortzetten om de behoeftigen te steunen waar ze zich op dat moment bevinden, want dit is wat de slachtoffers in een crisissituaties nodig hebben – echte hulp bij de wederopbouw van huizen en scholen, een kans om weer een normaal leven te kunnen leiden”, voegde de woordvoerster van de regering eraan toe.

“We respecteren de mening van MP Kornel Morawiecki, maar het besluit over de mogelijke lancering van humanitaire betrekkingen kan niet alleen op basis van de door hem gemaakte mening worden genomen, we luisteren naar de gehele Poolse samenleving – zowel degenen die een dergelijke oplossing ondersteunen als degenen die er op tegen zijn,” verklaarde ze.

BRON: http://www.uawire.org/warsaw-only-poland-decides-whether-to-accept-refugees-or-not#

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top