CensuurVrij.com
Europa“De grenzen moeten beschermd worden, migratie moet worden tegengehouden.”

“De grenzen moeten beschermd worden, migratie moet worden tegengehouden.”

door

Tijdens zijn eerste bilaterale bezoek in het buitenland, sprak de Poolse premier Mateusz Morawiecki woensdag over migratie, economie en bilaterale betrekkingen met de Hongaarse tegenhanger Viktor Orban in Boedapest.

Viktor Orban begon zijn toespraak door te benadrukken dat het begin van dit jaar met het ontvangen van vrienden een goed teken is voor de rest van het jaar, en Hongarije zal dit jaar zeker goede voortekenen nodig hebben. 2018 wordt een belangrijk jaar voor Europa “, het laatste volledige jaar van de huidige” Europese cyclus “, zei hij. Volgens de premier hebben de afgelopen jaren aangetoond wat er in de EU functioneert en wat niet. Hij benadrukte dat er een aantal persoonlijke en historische redenen zijn die dit bezoek belangrijk maken, maar dit is niet de belangrijkste dimensie van de bijeenkomst voor het publiek.

Het belangrijkste is dat de leiders van twee landen vandaag bijeenkomen, die beide tot Midden-Europa behoren.

“De afgelopen jaren hebben aangetoond dat de economische modellen van Midden-Europa goed werken. Centraal-Europa werkt. Vandaag de dag zijn er succesvolle landen in Midden-Europa, landen die de kracht van de EU versterken. In 2004, toen deze landen tot de Unie toetraden, dachten we meer na dan wie dan ook. In die tijd dachten we niet dat we meer dan tien jaar later konden zeggen dat we de economische motor zijn geworden van de EU”.

Hij zei daarbij dat Midden-Europa de snelst groeiende regio van de EU is. Orban benadrukte dat zowel Polen als Hongarije hebben bijgedragen aan de stabiliteit van de Europese economie. Tijdens de persconferentie heeft hij herhaaldelijk gezegd dat de Midden-Europese landen op eigen benen willen en zullen staan.

De premier wees erop dat het immigratiebeleid van de EU, in tegenstelling tot de eerder genoemde economische factoren, niet werkt, “het is ongelooflijk mislukt”.

“Het is duidelijk dat de Europese bevolking geen immigranten willen, terwijl sommige Europese leiders nog steeds het falende immigratiebeleid opdwingen. Het Hongaarse standpunt is dat we de grenzen moeten beschermen, de migratie moet worden gestopt. We moeten geen migranten hierheen brengen, maar we moeten de hulp brengen waar het nodig is,”

De minister-president dankte zijn collega voor de bijdrage van Polen voor de inspanningen aan Hongarije op het gebied van grensbewaking. Hij zei dat hij met de hulp van Warschau duidelijk maakte dat “de bescherming van de zuidgrens van Hongarije niet alleen een binnenlandse, maar ook een Europese aangelegenheid is. Niet voor het eerst, en misschien niet voor de laatste keer in de geschiedenis “.

Na het bespreken over migratie herhaalde Orban dat Centraal-Europa een visie heeft op de toekomst van Europa, het is een succesvolle regio die een op werk gebaseerde economie ondersteunt.

“We willen niet in een rijk leven. Voor ons is de Europese Unie nog steeds de alliantie van vrije Europese naties “,

hij benadrukte dat een sterk Europa alleen kan worden gebouwd op sterke natiestaten. “Wij Hongaren willen dat Europa Europees blijft, dus we verwerpen het immigratiebeleid, maar ondersteunen gezinnen en helpen bij het opvoeden van kinderen, en we zijn ervan overtuigd dat de christelijke wortels van Europa beschermd moeten worden,” voegde hij eraan toe.

Met betrekking tot de Pools-Hongaarse bilaterale economische belangen, zei hij dat ze het eens waren met Morawiecki om zich te concentreren op grote infrastructuurprojecten.

Morawiecki benadrukte het belang van de Visegrad-groep en voegde er aan toe dat het economische en politieke stabiliteit voor de EU geeft, het is waardevol voor de hele Unie. Hij zei dat sommige recente gebeurtenissen de eenheid van de EU in twijfel zou trekken, maar Visegrad-landen twijfelen er niet aan, ze geloven in Europese waarden en willen deze samen opbouwen. Morawiecki zei dat Hongarije en Polen een soortgelijke standpunt hebben ten aanzien van de volgende begroting van de EU en hun mening gezamenlijk willen presenteren. Hij benadrukte dat de twee landen hun meningen in verschillende gevallen willen harmoniseren.

Morawiecki zei dat Warschau het volledig eens is met het standpunt van Hongarije over migratie en dat hun mening sinds het begin van de migratiecrisis niet is veranderd. Hij zei dat soevereine lidstaten het recht moeten hebben om te bepalen wie zij op hun grondgebied willen verwelkomen.

De Poolse premier zei dat hij Viktor Orban uitnodigde voor de viering van de honderdste verjaardag van de onafhankelijkheid van Polen. “Tijdens de laatste eeuwen hebben we samen gevochten voor onze vrijheid” , zei hij.

Als antwoord op een vraag over het verplichte quotum voor de migratie van vluchtelingen, zei Orban dat dit jaar naar verwachting het “jaar van grote conflicten” zal zijn, omdat de landen die hun migratiebeleid ten aanzien van Hongarije willen handhaven, dit jaar hun grote laatste kans daarvoor zien. Hij zei dat het naast de veiligheidsaspecten van migratie belangrijk is om erop te wijzen dat sommige West-Europese landen zeggen dat zij “het nieuwe christelijke en nationale tijdperk” zijn binnengetreden , die zij beschouwen als de toekomst van Europa. Hij voegde er aan toe dat Hongarije niet zo’n nieuwe tijdperk wil betreden, omdat het de nationale identiteit en christelijke cultuur is die Hongarije voor duizend jaar hebben beschermd en behouden.

Op de vraag naar uitgebreide samenwerking met de nieuwe regering van Oostenrijk zei Orban dat de Visegrad landen de V4-formule niet formeel willen uitbreiden, maar dat ze wel van plan zijn om sterke relaties met andere landen te onderhouden. De minister-president zei dat hij nu niet te veel details wil delen over zijn aanstaande reis naar Oostenrijk, maar hij zal de leiders van de Oostenrijkse regering deze maand ontmoeten. Hij zei dat Oostenrijk een voorbeeld is van een democratie die in Europa werkt, en het is niet mogelijk dat de leiders van een land de wil van het volk niet willen volgen in belangrijke situaties.

BRON: https://thehungaryjournal.wordpress.com/2018/01/03/orban-we-dont-want-to-live-in-an-empire/

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top