CensuurVrij.com
EconomieRusland overweegt invoering van een cryptovaluta.

Rusland overweegt invoering van een cryptovaluta.

door

De Bank van Rusland overweegt de mogelijkheid om een supranationale digitale munt in te voeren binnen de BRICS of de Euraziatische Economische Unie (EEU), zei de vice-voorzitter van de centrale bank, Olga Skorobogatova, meldt Finanz.ru.

“We gaan door met het onderzoek naar deze mogelijkheid. Het lijkt ons raadzaam om eerst met onze collega’s te overleggen over de mogelijkheden om een supranationale digitale munt in te voeren in het grondgebied van de EU of binnen de BRICS. Er zijn veel technologische en macro-economische knelpunten, en daarom zal er de komende jaar er aan worden gewerkt om te kijken of zo’n supranationale cryptovaluta gelanceerd kan worden”, aldus Skorobogatova.

Tegelijkertijd vindt de Centrale Bank het niet raadzaam om vanuit het perspectief van de macro-economie van de bevolking een nationale cryptovaluta in te voeren, voegde ze eraan toe.

Het ministerie van Financiën is van soortgelijke mening. Eerder zei vice-minister van Financiën, Alexei Moiseyev, dat hij het niet nodig vindt om een ​​cryptoruble te lanceren. Hij legde uit dat cryptovaluta een fenomeen is met een beperkt aantal emissiecentra’s en dat regulators dus niet in staat zullen zijn om de absolute betrouwbaarheid van transacties met een dergelijke activa te waarborgen.

Net als voor andere cryptovaluta’s stelt het ministerie van Financiën voor om ze te definiëren als andere activa, en niet als betaalmiddel of schikking. Het zal niet mogelijk zijn om er iets mee te kopen, maar het zal wel mogelijk zijn om cryptovaluta te verwerven en het in te ruilen voor andere eigendommen.

BRON: http://www.uawire.org/russia-to-create-cryptocurrency-for-payments-between-brics-and-eeu-countries

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top