CensuurVrij.com
EuropaDe president van de Duitse Junge Union heeft nog nooit gehoord van het “Soros-plan”.

De president van de Duitse Junge Union heeft nog nooit gehoord van het “Soros-plan”.

door

Hongaarse nieuwssite Azonnali interviewde de voorzitter van de jeugdvleugel van de Duitse CDU, Junge Union, Paul Ziemiak. De jonge Duitse politicus hoorde over het “Soros-plan” vanuit de Hongaarse vestiging, maar hij denkt dat Fidesz de belangrijkste pijler van het Europese gedachtegoed in Hongarije is, en voor de CDU helemaal niet lastig. Volgens Azonnali kan het voor de CDU lastig zijn dat Ziemiek probeerde het interview in te trekken.

Afgelopen december organiseerde de Duitse christelijke democratische CDU-stichting Konrad Adenauer Stiftung (KAS) een conferentie in Boedapest, getiteld Jeugd en Europa, waarbij jonge, rechtse conservatieve politici uit Duitsland en Midden-Europa werden uitgenodigd. Een van de sprekers was Paul Ziemiak, president van Junge Union. Junge Union is de jeugdafdeling van CDU en volgens Azonnali wordt Ziemiak beschouwd als een pro-Merkel-politicus. Ze hadden na de conferentie een kort interview met Ziemiak. Nadat ze hem het woord-voor-woord transcript van het interview hadden gestuurd voordat ze het publiceerden, zei het kantoor van Ziemiak dat ze het interview niet goedkeurden, maar geen uitleg gaven. De Hongaarse nieuwssite probeerde te onderhandelen zonder resultaat, dus gaven ze het interview toch vrij.

Volgens Ziemiak heeft Duitsland Viktor Orban niet nodig, ze hebben Angela Merkel wel. Zij denken trots te kunnen zijn op de overheidsprestaties die zij de afgelopen twaalf jaar voor Duitsland en Europa hebben geleverd, zij vonden wel oplossingen voor alle problemen.

“Nu debatteert iedereen over de vluchtelingencrisis, maar daar hebben we ook iets voor gevonden, natuurlijk gedeeltelijk met de medewerking van Hongarije. In de CDU is iedereen heel blij dat we Angela Merkel hebben, “

Ziemiak zei:

Op de vraag of hij over het “Soros-plan” had gehoord, antwoordde de Duitse politicus “nee”. Azonnali merkte op dat “als het waar is wat ze zeggen, heeft hij invloed op de helft van de wereld. Obama, Brussel, de linkse kant, misschien zelfs sommige delen van de CDU…. wie weet “. Ziemiak zei:

“Dit is de eerste keer dat ik hierover hoor, dus ik kan niet echt iets aan toevoegen”.

Hij zei dat hij weet dat hun relatie met Fidesz lang geleden is begonnen, en hun gemeenschappelijke verhaal kan niet alleen door de laatste maanden, of de laatste zeven dagen worden beoordeeld. “Fidesz vecht tegen een extreemrechtse partij in Hongarije”, zei hij. Azonnali merkte op dat de genoemde partij “een steeds bescheidenere lijn nastreeft”. Ziemiak en de nieuwssite verwees duidelijk naar de sterkste uitdager van de Fidesz, Jobbik.

Ziemiak denkt dat Jobbik nog steeds extremer is dan Fidesz, een belangrijke basis van de Europese gedachte in Hongarije. Hij voegde eraan toe dat ze een andere mening hebben over een aantal zaken dan de CDU, “het is CSU die iets dichter bij Fidesz’s gedachtegoed ligt, maar we zitten niet in dezelfde partij, maar wel dezelfde partijfamilie”.

De Duitse politicus verwierp de implicatie dat Fidesz lastig kan zijn voor CDU, vanwege zijn Europese beleid. Zei hij:

“We moeten zien dat er vandaag in de EU één fundamentele vraag is waarop iedereen moet antwoorden: willen we het verbeteren of vernietigen?”

Ziemiak heeft de indruk dat “Fidesz – ook al is het op een aantal punten anders van mening – een pro-Europees beleid voert”. Hij denkt dat Fidesz zijn eigen ideeën heeft, maar ze verwerpen het niet. De ideeën van Fidesz of Emmanuel Macron kunnen goed of slecht zijn – waar het om gaat is dat ze een sterk Europa willen “, verklaarde hij.

Over de opkomst van AfD zei hij dat het een uitdaging vormt, en voegde eraan toe dat het niet de AfD is waar hij om geeft, maar de mensen, wat de kiezers teleurstelt, welke problemen, angsten ze hebben, wat was de reden waarom ze hun stemmen verloren. Hij denkt dat het de kwestie van Europa en Merkel’s persoonlijke houding is die mensen naar de CDU drijft.

BRON: Hungary Journal

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top