CensuurVrij.com
BuitenlandOekraïense ambassade weerlegt uitspraak van de Poolse premier over vluchtelingen.

Oekraïense ambassade weerlegt uitspraak van de Poolse premier over vluchtelingen.

door

De Oekraïense ambassade in Warschau heeft de verklaring van de Poolse premier Mateusz Morawiecki dat er tienduizenden Oekraïense vluchtelingen in Polen zijn, weerlegd.

Svetlana Krysa, hoofd van de consulaatsafdeling van de Oekraïense ambassade in Polen, heeft hierover een verklaring afgelegd in een interview voor de televisiezender 112 Oekraïne.

Krysa beweert dat het aantal Oekraïense vluchtelingen in Polen en van degenen die internationale bescherming wilden krijgen, is afgenomen ten opzichte van voorgaande jaren en dat het aantal vluchtelingen in Polen dat door de Poolse premier wordt genoemd, niet overeenstemt met de werkelijkheid.

Vergeleken met voorgaande jaren is het aantal in 2014 met een factor vier gedaald en ten opzichte van 2016 met een factor twee. In totaal waren de Oekraïense burgers die in 2017 om asiel verzochten 21% van het totale aantal vreemdelingen dat internationale bescherming vroeg,” zei ze.

Ze voegde eraan toe dat Oekraïners reizen naar Polen en andere EU-landen voor werk.

“Onze burgers die verblijven in EU-landen, en in het bijzonder op het Poolse grondgebied, worden door ons en andere landen als migrantenwerknemers beschouwd. Dit zijn in de eerste plaats mensen die komen met het doel voor de werkgelegenheid en onderwijs, en dus is er geen moreel recht om te zeggen dat al deze mensen vluchtelingen zijn “, benadrukte Svetlana Krysa.

Naar haar mening zijn de verklaringen van de Poolse politici over Oekraïense vluchtelingen volgens haar de rechtvaardiging van Warschau tegenover de EU dat zij het migratiebeleid niet willen naleven.

Ik denk dat dit een binnenlands beleid is, een beleid van zorg dat migranten uit andere landen waar, het risico op migratie bestaat, hier niet zijn geaccepteerd. De Oekraïners kunnen daarbij in geen geval worden beschouwd als onderhandelaars. Het is een puur politieke kwestie, een politiek aspect en de rechtvaardiging van de Republiek van Polen tegenover andere EU-landen voor het niet toelaten van migranten uit andere landen met een migratierisico,” aldus Krysa

De Poolse premier Mateusz Morawiecki blijft volhouden dat zijn land veel Oekraïense vluchtelingen opvangt en dat dit helpt om de spanningen in de oostelijke EU blok te verminderen. Hij zei dat Polen “enkele tientallen, misschien wel honderdduizenden vluchtelingen uit Oekraïne” heeft aanvaard.

Eerder publiceerde de Oekraïense ambassade in Polen een antwoordverklaring over het “werkelijke aantal Oekraïense vluchtelingen”, waarin staat dat de Poolse autoriteiten in de eerste tien maanden van 2017 aan 56 Oekraïense burgers de vluchtelingenstatus hebben toegekend.

BRON: Uawire.org

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top