CensuurVrij.com
AlgemeenAnti-Trump Auteur niet zeker of eigen boek helemaal waar is.

Anti-Trump Auteur niet zeker of eigen boek helemaal waar is.

door

Een passage uit het aankomende anti-trump boek van auteur Michael Wolff waarschuwt hij de lezers dat de uitgebeelde gebeurtenissen misschien niet waar zijn.

In zijn aanstaande boek, Fire and Fury: Inside the Trump White House, geeft Wolff aan dat hij “genoegen heeft genomen met een versie van de gebeurtenissen waarvan hij gelooft dat ze waar zijn” en dat hij zich geen zorgen maakt over eventuele toekomstige rechtszaken wegens smaad- of laster.

“Veel van de verhalen over wat er in het Witte Huis is gebeurd, zijn met elkaar in strijd; velen beweringen ervan zijn onwaar. De tegenstrijdigheden, die los staan van de waarheid, zijn een elementaire rode draad in het boek.

“Soms heb ik bepaalde mensen hun versies laten aanbieden, zodat de lezer ze zelf kan beoordelen. In andere gevallen heb ik, door consistentie in de administratie en door bronnen die ik begon te vertrouwen, genoegen genomen met een versie van de gebeurtenissen die volgens mij waar zijn”.

Op een vrijdag beweerde Wolff in een “Today Show” ook dat hij op slinkse wijze citaten verkreeg door te zeggen “wat er ooit nodig was om het verhaal te krijgen”.

Gevraagd of hij Trump interviewde voor het boek – wat de president heeft ontkend – zei Wolff: “Ik sprak absoluut met de president. Of hij zich realiseerde dat het een interview was of niet, ik weet het niet, maar het was zeker niet uit de lucht gegrepen.”

De vraag of hij over opnames van de gesprekken beschikte die zijn geloofwaardigheid kon bevestigen, antwoordde Wolff door vraagtekens te zetten bij de geloofwaardigheid van de president: “Mijn geloofwaardigheid wordt in twijfel getrokken door een man die minder geloofwaardig is dan wie dan ook die ooit op dit moment op aarde heeft gelopen”.

Het boek, dat een tumultueus Witte Huis beschrijft en hoe de president niet had verwacht of wilde winnen, heeft een breuk veroorzaakt tussen Trump en zijn voormalige hoofdstrateeg Steve Bannon.

Na de publicatie van uittreksels uit Wolff’s boek, waarin Bannon als zijn bron werd aangehaald, gaf de president een verklaring af waarin hij de uitvoerend voorzitter van Breitbart afwees en zei dat hij “mijn basis niet vertegenwoordigt – hij is er alleen voor zichzelf”.

“Steve doet alsof hij in een oorlog zit met de media, die hij de oppositiepartij noemt, maar toch heeft hij zijn tijd in het Witte Huis doorgebracht met het lekken van valse informatie aan de media om zichzelf veel belangrijker te laten lijken dan hij was. Dat is ook het enige wat hij kan,” zei de president.

Donderdagavond twitterde de president dat hij nooit met Wolff sprak en verklaarde een bijnaam voor Bannon: “Sloppy Steve”.

Een tweet dat vrijdag werd geplaatst bestempelde Bannon ook als “een lek”.

BRON: Infowars.com

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top