CensuurVrij.com
EuropaDenemarken: “We gaan de getto’s vernietigen.”

Denemarken: “We gaan de getto’s vernietigen.”

door

In Denemarken worden de zogenaamde parallelle samenlevingen stilgelegd. Premier Lars Løkke Rasmussen zei in zijn toespraak voor het nieuwe jaar dat hij, indien nodig, gebouwen zou afbreken om de sociale problemen in de getto’s onder controle te krijgen.

“We zullen nieuwe wetten aannemen met als doel de getto’s te elimineren. Waar de problemen het grootst zijn, moeten we in actie komen. Dat kan ook betekenen dat huizen worden gesloopt en de bewoners worden herverdeeld naar andere gebieden,” zei Rasmussen in zijn tv-rede op 1 januari.

“We moeten de keten van generatie na generatie doorbreken in hun eigen parallelle samenleving. Een kind heeft slechts één jeugd, die niet mag worden verspild. Er zijn kinderen en jongeren die naar andere scholen gestuurd worden als ze te Deens worden. Ouders straffen hun kinderen daarvoor. Wij als samenleving moeten het omgekeerde doen, de kinderen steunen en de ouders straffen. We moeten een gemengde buurt creëren waar mensen van verschillende herkomst elkaar kunnen ontmoeten”.

Denemarken moet een open land blijven voor iedereen die zijn steentje wil bijdragen. “Maar ik weet dat velen van u mijn bezorgdheid delen over degenen die dat niet doen. die onze gastvrijheid uitbuiten, onze manier van leven willen veranderen en onze tolerantie in gevaar brengen”.

Al in begin van september had Rasmussen aangekondigd dat hij het moeilijk zou hebben in de parallelle samenleving.

De Deense Volkspartij (DF) gaat nog verder. Zij presenteerden een zeven-stappen-plan. In probleemgebieden met jongeren, Onder andere een avondklok voor kinderen onder de 18 jaar die na 20:00 uur niet meer op straat mogen zijn. Het DG stelt ook voor om de aanwezigheid van de politie in de getto’s te vergroten en de bouw van nieuwe moskeeën met minaretten, die symbool staan voor verdeeldheid, tijdelijk stop te zetten.

Vorig jaar werden in Denemarken slechts 3.500 asielaanvragen ingediend, het laagste aantal sinds 2008, en de DF wil ook in de toekomst de voorwaarden voor asielzoekers aanscherpen en strenger maken. Tijdelijke asielzoekers mogen niet in staat zijn om het staatsburgerschap te verkrijgen en naar hun land van herkomst terug te keren zodra zij weer veilig terug kunnen gaan.

Sinds de verkiezingen in 2015 is de DF de op één na grootste fractie in Denemarken en steunt zij de minderheidsregering van de Venstre, de Liberale Alliantie en de Conservatieve Volkspartij. Hun voorstellen, waaronder het sluiten van grenzen, zoals het Hongaarse model voor Duitsland, brachten vorig jaar opnieuw hoge golven van verontwaardigingen met zich mee bij politici en in de reguliere media.

BRON: Journalistenwatch.com

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top