CensuurVrij.com
BuitenlandPolitieagent: “Velen hebben geen idee hoe ernstig de situatie in Zweden is.”

Politieagent: “Velen hebben geen idee hoe ernstig de situatie in Zweden is.”

door

Onlangs heeft de Zweedse journalist Katerina Janouch een interview gehad met de Zweedse politieagent Peter Springare, die in 2017 krantenkoppen maakte toen hij op Facebook plaatste over de huidige situatie in Zweden.

In een langer interview gaf hij nu toe dat hij nog meer ongerust is, dat er in feite chaos aan het komen is en dat mensen in het algemeen geen idee hebben wat hen zal overkomen.

Wat zien we nu in Zweden?

Ik maak me grote zorgen over de ontwikkelingen. En ik vraag me af hoe ver het moet gaan voordat mensen in de politiek wakker worden en zien waar we naartoe gaan. Men blijft het hoofd in het zand steken. In Helsingborg, maar ook hier in Örebro, gaat men ervan uit dat we de volledige controle hebben. Maar het is juist andersom, we hebben de controle over alles verloren. En in een zucht zegt men dat dit ons juist aanspoort, dat we ons er niet aan toegeven. Dat wij nog harder gaan samenwerken. Maar dat is ook niet het geval. Omdat ik weet hoe iemand wordt beïnvloed wanneer hij of zij wordt blootgesteld aan bedreigingen. Het heeft zeker gevolgen. Het beïnvloedt de politieoperaties, zowel het bedrijfsleven als individuele politieagenten. En dan zal het debat worden, ‘is het de moeite waard, als we onszelf er aan blootstellen….?’ Ik weet dat er in Örebro een aantal politieagenten zijn die niet willen gaan werken, bijvoorbeeld in Vivalla. Omdat het daar onaangenaam is geworden. Als we al zover zijn, zijn we echt in een erg slechte staat. Wanneer de politie in een situatie terechtkomt waarin men bang is om in een hinderlaag te belanden, dan is het al heel ver gegaan en zijn we in grote moeilijkheden. Het is voor mij een raadsel hoe politiechefs naar het publiek blijven benadrukken dat we de volledige controle hebben. Wat willen ze ermee bereiken?

Is het omdat men mensen niet bang wil maken?

Ja, maar het helpt niet om te liegen om daarmee het probleem op te lossen, want dan komt men in een Bagdad Bob-geest terecht. Mensen begrijpen niet hoe erg het is. En je kunt ze dan ook niet vragen om het te begrijpen, omdat ze niet de juiste informatie krijgen. Dat bevalt me niet. Als je echter precies zegt hoe het zit, kun je een mening vormen. Dan krijgen politici ook meer macht en steun onder de bevolking om radicale beslissingen te kunnen nemen om de problemen aan te pakken. Een suiker jas helpt nooit. Om een ‘Bagdad Bob’ te zijn maakt het alleen maar erger op lange termijn.

Velen geloven dat Zweden verloren is gegaan door criminaliteit.

Peter was even stil. Hij ging er niet onmiddellijk tegen in, maar was het ook niet oneens met mij, zoals ik had gehoopt toen ik een van die krachtige en een veel provocerende woorden uitsprak. Uiteindelijk zei hij:

Ja…..

BRON: Speisa.com

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top