CensuurVrij.com
EconomieRegering heeft miljoen bedrag overgedragen aan de Clinton Foundation.

Regering heeft miljoen bedrag overgedragen aan de Clinton Foundation.

door

De Clinton Family Foundation was al voor het begin van de Amerikaanse verkiezingscampagne een terugkerend onderwerp in de Amerikaanse media, omdat het vermoeden bestond dat politici, staatshoofden en lobbyisten donaties wilden gebruiken om de invloed van Hillary Clinton te verkopen.

Donald Trump profiteerde hiervan in de verkiezingscampagne omdat de Clinton Foundation herhaaldelijk de politieke onafhankelijkheid van zijn rivaal Hillary Clinton in twijfel trok.

Uiteindelijk beweerde het bestuur van de stichting zelfs dat zij de fondsenwerving niet voldoende transparant had gemaakt. Maar dit wordt nu pas duidelijk: Blijkbaar was de Duitse regering ook een van de donateurs van de stichting.

Tot vijf miljoen dollar.

Zoals de “Welt” rapporteert, toont de huidige lijst van donaties van de Stichting aan dat het Ministerie van Milieu aanzienlijke bedragen heeft overgemaakt. In het derde kwartaal van 2016 werd bijvoorbeeld het geld van de Duitse belastingbetalers tot vijf miljoen dollar aan de stichting besteed – op dat moment stond de Amerikaanse verkiezingscampagne op zijn hoogtepunt.

De officiële lijst van donaties toont het BMU – Ministerie van Milieu als donateur. De Staatsvereniging voor Internationale Samenwerking (GIZ) is ook als donateur vermeld.

Hebben Duitse belastingbetalers de verkiezingscampagne van Clinton moeten financieren?

Maar waarom kwam Duitsland zelfs op de donateurlijst te staan? Was dit een indirecte financiële injectie voor de Amerikaanse presidentiële campagne? Het ministerie van Milieu verwierp deze beschuldigingen. Op verzoek van de “Welt” zeiden ze dat zij” in principe niet aan donaties doen”.

Het genoemde bedrag is veeleer een “Financiering in het kader van het Internationaal Klimaatinitiatief (ICI)”. Dit betekent dat het geld van de Duitse belastingbetalers werd gebruikt om “het herstel van bossen en landschappen in Oost-Afrika te ondersteunen”. Het is meer een project dat wordt uitgevoerd door een Duitse cofinanciering “rechtstreeks door de Clinton Foundation in Kenia en Ethiopië”, verklaarde een woordvoerder van het Ministerie van Milieu.

Duitse betrokkenheid roept algemene vragen op.

De regering nam ook deel aan een ander project als partner van de Family Foundation. Volgens het rapport “World” gaat het om het “herstel van bos ecosystemen” in India, Kenia, El Salvador, Mexico, Mexico, Vietnam, Oeganda en Peru. Volgens de woordvoerder van het Bondsministerie van Milieu zijn de ervaringen met het Clinton Foundation tot nu toe positief.

Opgericht in 2001 door Bill Clinton, heeft de liefdadigheidsorganisatie tot nu toe meer dan $1,9 miljard ingezameld. Zo zet zij zich in voor internationale projecten op het gebied van klimaatbescherming, ontwikkelingshulp, vrouwenrechten en medische zorg. De steun van het Bondsministerie voor Milieubeheer roept echter de vraag op hoeveel belastinggeld moet worden gebruikt om de werkzaamheden van niet-gouvernementele organisaties (NGO’ s) te financieren – en onder welke voorwaarden.

BRON: Focus.de

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top