CensuurVrij.com
CultuurLeito: “Dan zie je een tafel met witte mannen, alsof dat de norm is.”

Leito: “Dan zie je een tafel met witte mannen, alsof dat de norm is.”

door

In het programma “Nieuwe Maan” werd er  o.a. gesproken over het afschaffen van Nederlandse Historische plaatsnamen en beeldhouwwerken. Vorig jaar liet partij DENK al weten dat zij af willen van de Nederlandse geschiedenis, waaronder Michiel de Ruyter en andere zeehelden, omdat deze niet meer zou passen in onze huidige cultuur.

Ashaki Leito is van mening dat bepaalde straatnamen en beeldhouwwerken, waaronder die van Michiel de Ruyter, moeten verdwijnen. Volgens haar zijn de Nederlandse straatnamen en bepaalde beeldhouwwerken aanstootgevend voor niet-blanken. Ook was zij van mening dat er teveel witte mannen rond de tafel zitten die zaken bespreken over of bepaalde straatnamen en beeldhouwwerken moeten blijven of verdwijnen.

Voormalig topatleet, Nelli Cooman daarentegen is van mening dat de straatnamen en beeldhouwwerken niet moeten verdwijnen. Volgens haar behoren de beeldhouwwerken en historische plaatsnamen tot het Nederlandse cultuur. Ook het veranderen van namen van scholen zou volgens Cooman juist ervoor zorgen dat de problemen worden weggeschoven.

“Alles mag blijven. Maar laat onze kinderen leren: ‘Dit is wat we hebben gekregen, dit is waarin we leven’. Maar er zijn ook foute dingen gebeurd”, verteld Cooman. Cooman beweerd dat als alles weggeschoven word dat onze kinderen dan niet meer kunnen weten wat goed of fout is en krijg je weer een herhaling van wat er geweest is.

Ashaki was het helemaal niet eens met Cooman en vind dat zeehelden zoals Michiel de Ruyter niet vereerd moeten worden. Daarop ging Cooman weer in en zei “We leven toch in Nederland? Het is een Nederlandse stukje cultuur. En die cultuur kunnen we overbrengen naar onze kinderen.”

Wat mij verbaasd is dat Michiel de Ruyter nu steeds meer als een crimineel word gezien. Maar wij vergeten dat hij wel de juiste strijd heeft gestreden voor het behoud van Nederland. Ik weet ook wel waar men tegenaan loopt en daarover is al zo vaak discussie gevoerd, het gaat om de Nederlandse geschiedenis waarin toen des tijds nog geen enkele getinte of gekleurden in Nederland waren. En dat is dat stukje geschiedenis waar men van af wil.

1 Reactie

  • hans:

    als het die dame niet bevalt gaat ze toch lekker retour naar waar ze vandaan komt, ze komen hier als gast en willen gelijk het hele land veranderen maar mooi niet er is een grens hoor

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top