CensuurVrij.com
EuropaHongarije: “We hebben geen enkele migrant toegelaten, en we laten er ook geen toe”

Hongarije: “We hebben geen enkele migrant toegelaten, en we laten er ook geen toe”

door

Hongarije laat geen migranten toe, maar biedt volgens het Verdrag van Genève alleen onderdak, zo vertelde de minister van Buitenlandse Zaken en Handel Magyar Hirlap. Hij benadrukte dat de tijdelijke bescherming die de Hongaarse staat biedt niets te maken heeft met massa illegale immigratie, en het is bedrieglijk om deze twee zaken met elkaar te vergelijken.

“Ons standpunt is duidelijk: we hebben geen enkele migrant toegelaten en we laten er ook geen toe, omdat illegale migranten Hongarije niet kunnen binnenkomen. Daarom hebben we een hek gebouwd, een miljard euro aan grensbescherming uitgegeven en ons verzet tegen het quotum”.

De Hongaarse regering werd zwaar bekritiseerd door de oppositie, nadat ondersecretaris Kristof Altusz een Maltese krant vertelde dat Hongarije vorig jaar in het geheim 1300 asielzoekers heeft toegelaten, wat overeenkomt met het toegewezen EU-quotum. Volgens de oppositie heeft de regering het volk met haar anti-migratiecampagnes misleid.

Szijjarto benadrukte dat de overwinning van Sebastian Kurz in Oostenrijk een positief signaal is voor Hongarije, omdat het ÖVP-FP-FPÖ-migratiebeleid veel dichter bij Hongarije ligt dan het beleid van de vorige linkse kanseliers. Szijjarto voegde daaraan toe dat hij in de Raad van Buitenlandse Zaken, bijvoorbeeld in migratiedebatten, altijd op Kurz kon vertrouwen. De minister voegde daaraan toe dat het soevereine vs. federalistische debat in de EU toeneemt, ook al is het minder heftig totdat Duitsland eindelijk een regering heeft. Hij zei dat sommige landen denken dat een sterke EU kan worden opgebouwd op zwakke lidstaten, maar Hongarije zegt het tegenovergestelde.

Szijjarto betuigde ook zijn steun aan de rechtse alliantie onder leiding van Forza Italia in Italië.

Gezien zijn recente bezoek aan Washington DC zei Szijjarto dat de benoeming van staatssecretaris Wes Mitchell een belangrijke kans is, omdat bilaterale betrekkingen weer op wederzijds respect kunnen worden gebaseerd. Hij voegde eraan toe dat hij voor het eerst in acht jaar tijd voelde dat Hongarije wordt behandeld als een belangrijke bondgenoot en niet als een kleine Midden-Europese staat, waarvan de vertegenwoordigers Washington bezocht om de les te lezen.

BRON: The Hungary Journal

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top