CensuurVrij.com
EconomieZA president wil “boerderijen van Blanke boeren in beslag nemen zonder compensatie”.

ZA president wil “boerderijen van Blanke boeren in beslag nemen zonder compensatie”.

door

De nieuw verkozen leider van de Zuid-Afrikaanse regeringsleider ANC (Afrikaans Nationaal Congres, Cyril Ramaphosa, heeft zich sterk uitgesproken over een land in Zimbabwe, en wil een land in beslag nemen zonder compensatie.

In recente toespraken heeft Ramaphosa ook beloofd de grondwet van het land te wijzigen, die nominaal garant staat voor particuliere eigendomsrechten, met de hulp van de radicale Afro-Marxistische partij, de EFF (Economische Vrijheidsstrijders). Het ANC heeft samen met de EVF een twee derde meerderheid in het Zuid-Afrikaanse parlement, waardoor de grondwet van het land naar eigen beleving kan worden gewijzigd.

In antwoord op de Zulu koning, Goodwill Zwelithini, in Nongoma, Kwazulu-Natal, vorige week, zei Ramaphosa dat Zuid-Afrika kon worden veranderd in een “tuin van Eden” zonder voornamelijke blanke boeren.

“We kunnen van dit land de tuin van Eden maken,” zei Ramaphosa. “In feite is het mogelijk om een proces in gang te brengen waarin we het land bewerken en de landbouw verbeteren – waardoor het een zeer succesvolle factor zal worden in ons land.”

In zijn antwoord op Ramaphosa zei de koning van Zulu: “Wij kijken naar jou uit om snel te kunnen handelen…”.

Sinds 1994 heeft de Zuid-Afrikaanse regeringspartij al een programma van zogenaamde “landhervorming” uitgevoerd, waarbij grond onteigend of gekocht werd van blanke boeren en omgevormd werd tot collectieve boerderijen in Sovjetstijl met honderden mensen die op één boerderij wonen. Het programma wordt algemeen erkend als een complete mislukking, waarbij 90 procent van de voorheen productieve landbouwbedrijven in de eerste twee jaar tot stilstand is gekomen.

Reeds in 2010 vroeg een lid van de oppositie in de nationale raad van beloften aan de minister van Plattelandsontwikkeling en Landhervorming, Gugile Nkwinti, “of een voorheen door de regering in de Vrijstaat sinds 1994 in het kader van het landhervormingsprogramma aangekochte productieve landbouwbedrijven nu (a) zijn opgegeven en/of (b) niet rendabel zijn”. In zijn antwoord bevestigde de minister dat in Vrijstaat, die slechts één van de negen provincies van Zuid-Afrika is, 20 boerderijen “waren verlaten” en dat 144 andere “niet rendabel bleken te zijn”.

In een beruchte zaak in 2014 had Thandi Modise, een ANC-politicus en voormalig terrorist die in dienst was van de gewapende groep van de beweging die burgers aanviel, bekend als Umkhonto we Siwe, zichzelf een “landhervormingsboerderij” gegeven en vervolgens ongeveer 100 dieren op het terrein achtergelaten zonder voedsel en water waarbij de dieren uiteindelijk stierven.

Modise, een voormalig premier van de Noordwestprovincie en nog steeds voorzitter van de Nationale Raad van Provincies, werd daarna aangeklaagd wegens dierenmishandeling, waarbij SPCA (Society for the Prevention of Cruelty to Animals) hem heeft aanklaagt. Het is nu echter bijna vier jaar later en de rechtszaak is volgens de openbare aanklagers nog steeds “in behandeling”, met een systeem ter bescherming van een eigen rechtszaak.

Terwijl miljarden randen besteed werden aan deze oude “landhervormingsboerderijen” die meestal hebben gefaald, gelooft Ramaphosa dat het herhalen van het Zimbabwaanse experiment door simpelweg boerderijen af te nemen van hun blanke eigenaren dat “Zuid-Afrika zal veranderen in een tuin van Eden”.

De Zuid-Afrikaanse mainstream media hebben Ramaphosa vooral gesteund als een “bescheiden iemand” in zijn machtsstrijd met voormalig partijleider en nog steeds president van het land, Jacob Zuma.

Sinds hij echter het leiderschap van de partij op zich nam, heeft hij een aantal anti-blanke toespraken gehouden die doen denken aan de retoriek van voormalig president Robert Mugabe van Zimbabwe. Zaterdag beschuldigde Ramaphosa de “blanken” ervan van de particuliere sector, wegens het gebrek aan economische groei in de economie van Zuid-Afrika. Hij kondigde ook aan dat het mandaat van de mededingingsautoriteit van het land zou worden verbreed om blanke eigendommen van elk bedrijf als “concurrentieverstorend” te zien, zeggende:

“Om het eigendom en de controle van de economie (door blanken) te verminderen en de markt open te stellen voor nieuwe, zwart gecontroleerde bedrijven, zijn we overeengekomen om het mandaat van de mededingingsautoriteiten uit te breiden.”

Als de inbeslagname van land zonder compensatie doorgaat, kan dat ook de financiële sector van Zuid-Afrika doen inzinken. Aangezien er geen enkele vorm van overheidssubsidie of -bescherming bestaat, hebben de particuliere commerciële boeren in Zuid-Afrika een zware schuldenlast bij de banken.

Zij zijn de staatsbank ongeveer R40 miljard (ongeveer 3 miljard euro) en de andere banken ongeveer R160 miljard (ongeveer 12 miljard euro) verschuldigd. Als de banken al hun leningen aan boeren, die ten gevolge van de plannen van de staat voor verbeurdverklaring van rassen zouden moeten afschrijven, zou het kapitaal van de banken verdwijnen. De gemiddelde “Big Four” -bank in Zuid-Afrika heeft ongeveer € 2 miljard aan kapitaal.

BRON: Free West Media

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top