CensuurVrij.com
Buitenland‘Blanke mannen jullie moet sterven’ zeggen Zuid-Afrikaanse zwarten op de Overvaal school.

‘Blanke mannen jullie moet sterven’ zeggen Zuid-Afrikaanse zwarten op de Overvaal school.

door

Een video die viraal ging toont leden van een zwarte Zuid-Afrikaanse studentenorganisatie die oproept tot genocide tegen alle blanke mannen in Zuid-Afrika. Het incident vond plaats tijdens een protest van COSAS (Congres van Zuid-Afrikaanse Studenten) tegen het taalbeleid van een middelbare school in Vereeniging, een stad ten zuiden van Johannesburg. COSAS en de radicale Afro-Marxistische partij, de EVF (Economische Vrijheidsstrijders), zijn er op tegen dat kinderen op school in hun moedertaal, het Afrikaanse taal, worden onderwezen. Hoewel er twee Engelse scholen in de buurt zijn, dringen radicaal zwarte groepen erop aan dat de school geen gebruik mag maken van het Afrikaans, dat weliswaar gestandaardiseerd is in Zuid-Afrika, maar een taal is die afkomstig is uit Noord-Europa en dus “inherent racistisch” is.

Hoewel de overgrote meerderheid van de 612 leerlingen van de school blank zijn, zijn er ook 9 zwarte leerlingen die de school bezoeken. Kamo Tjelele, een leerling die in 2014 is gekomen, schreef een Facebook bericht ter ondersteuning voor zijn oude school:

“Ik ben een trots product van Hoërskool Overvaal en als zwarte persoon ben ik van die school afgestudeerd en heb ik VRIENDEN gemaakt en geen VIJANDEN; Het gaat om leraren en leerlingen.”

“Ik voelde me NOOIT anders behandeld door de kleur van mijn huid. Ik zal dus verklaren dat er GEEN RACISME is op de Hoërskool Overvaal,”

Echter, de mainstream media in Zuid-Afrika besteedde geen aandacht aan het echte bewijs van de school, en riep de menigte op om de school te belasteren als “blank en racistisch”.

Op 15 januari 2018 kreeg de school een rechterlijke uitspraak bij het Gauteng High Court in Pretoria, waarin werd bevestigd dat de school niet in staat was nog eens 55 zwarte “Engelse” leerlingen te huisvesten die haar door de provinciale onderwijsafdeling werden opgedrongen, omdat haar faciliteiten al meer dan vol waren. De uitspraak van rechter William Prinsloo die hier kan worden terug gelezen is dat de school binnen zijn rechten valt zoals die door de Zuid-Afrikaanse schoolwet zijn vastgelegd. Rechter Prinsloo zei dat er een gebrek is aan extra klaslokalen.

“Het zou hen hebben verhinderd om nog meer kinderen op de school te kunnen plaatsen, laat staan: Engelse kinderen op een middelbare school in het Afrikaans toen er nog voldoende ruimte was voor hen in naburige Engelse middelbare scholen. In ieder geval zijn dergelijke lessen in strijd met de normen en standaarden voor het taalbeleid in openbare scholen, gepubliceerd op grond van artikel 6 van de wet.”

Zowel de afdeling Gauteng Onderwijs als de radicale zwarte groepen die schreeuwden om de dood van blanken weigerden het vonnis van de rechter te aanvaarden. Sommige zwarte ouders en individuen die gebruikt werden door Panyaza Lesufi, het openlijk anti-blanke MEC voor onderwijs in Gauteng, begonnen zelfs in de rechtszaal te zeggen dat ze “de school zouden verbranden”. Als gevolg daarvan is de school sinds de rechtszaak onder zware toezicht geweest, maar ook ouders en vrienden hielpen bij het bewaken van de school en het beschermen van hun kinderen.

Protestanten van COSAS, het EVF en het ANC zijn dagelijks per bus naar die school gereden om kinderen, leerkrachten en ouders op school te intimideren, in weerwil van het vonnis. Normaal gesproken zou dergelijk gedrag leiden tot een aanklacht van “minachting door de rechtbank”, wat een misdrijf is in Zuid-Afrika, maar de politie heeft gewoon geprobeerd om ze buiten het schoolterrein te houden. Soms werden zwarte demonstranten door de politie beschoten met traangas en rubberen kogels.

Lesufi wil de zaak in hoger beroep brengen bij het Hooggerechtshof van Zuid-Afrika. Hij heeft er alle vertrouwen in dat het Hof in zijn voordeel zou brengen en de school zou verbieden om verder te onderwijzen in de moedertaal van de kinderen, de Afrikaanse taal. In een eerdere vonnis over de veranderingen van straatnamen in Pretoria heeft een grondwettelijk hof (Jafta) gesuggereerd dat alle westerse cultuur racistisch en koloniaal was en dus behoorde “tot de vuilnisbakken van de geschiedenis”:

“Daarom hebben racistische en onderdrukkende culturele tradities geen plaats in onze constitutionele orde, ook al zijn ze misschien wel in de geschiedenis voorgekomen. Dergelijke tradities daarentegen horen thuis in de prullenbakken van de geschiedenis waar ze dus ook moeten worden begraven”.

Ondanks het anti-blanke en anti-westerse gedachtegoed van het Zuid-Afrikaanse Grondwettelijk Hof heeft Lesufi echter nog een ander probleem om de school te dwingen meer leerlingen op te nemen en haar taalbeleid op te geven: in zijn documenten voor het hof dwong hij de schooldirecteuren, van de twee Engelse middelbare scholen, erop aan om te liegen dat ze vol waren.
Niet alleen werden de directeuren gedwongen om te liegen of zich te laten krenken onder dwang, maar ze werden dus ook gedwongen hun uitspraken “onder dwang” te veranderen. De rechter stond WhatsApp-berichten toe als gerechtelijk bewijsmateriaal waarin ten minste een van de andere directeuren vermeldde hoe hij werd bedreigd met ontslag als hij niet in zijn beëdigde verklaring zou liegen.

Na een week van rellen bij de Hoërskool Overvaal lijkt de regering nu haar aanpak te veranderen. In afwachting van een hoger beroep heeft de minister van Basisonderwijs, Angie Motshekga, een olijftak naar de school gestuurd en zijn bezorgdheid geuit over de rechten van de kinderen:

“Zij zijn niet betrokken bij volwassenenzaken. Er mag geen geweld zijn en er mag niet voor de scholen gezongen worden. We doen dus een beroep op iedereen door te zeggen dat er een duidelijk beleid is. Als ze ontevreden zijn over de uitspraak van de rechtbank ‘dan moeten ze vrienden van het hof zijn’ maar mogen de strijd niet mee brengen naar school”.

BRON: Free West Media

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top