CensuurVrij.com
EuropaViktor Orban: “de christelijke fundamenten van Europa moeten worden beschermd.”

Viktor Orban: “de christelijke fundamenten van Europa moeten worden beschermd.”

door

Migratie vormt de grootste bedreiging voor de toekomst van Europa, die beschermd moet worden, zei premier Viktor Orban van Hongarije op dinsdag in Wenen na gesprekken met Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz.

“Er bestaat een christelijke cultuur en een levenswijze die wij willen beschermen”, zei Orban tijdens een persconferentie, waarin hij benadrukte dat de identiteit van Europa en de christelijke fundamenten behouden moeten blijven.

Het Schengenregime kan ook worden beschermd “als we het willen beschermen”, aldus Orban. Hij benadrukte dat de buitengrenzen van het Schengengebied gesloten moeten blijven, terwijl de binnengrenzen open moeten blijven.

Orban zei dat Kurz al tijdens zijn ambtstermijn als minister van Buitenlandse Zaken een “goede partner” was voor Hongarije wat migratie betreft, en merkte op dat Kurz het eens was met de noodzaak om de migratieroute van de Westelijke Balkan af te sluiten.

Toen Hongarije het moeilijk kreeg, stuurde Oostenrijk politie- en grenspatrouille om de zuidelijke grens te helpen beschermen, haalde hij aan. De premier zei dat hij en Kurz het erover eens waren dat de migrantenquota een ondoeltreffende manier waren om de migratiecrisis het hoofd te bieden. Niemand, die illegaal Europa is binnengekomen, mag blijven, zei de premier.

BRON: Voice of Europe

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top