CensuurVrij.com
BuitenlandWeten we hoeveel zwarten er onder de apartheid zijn omgekomen?

Weten we hoeveel zwarten er onder de apartheid zijn omgekomen?

door

De statistieken die zij hebben verstrekt hebben betrekking op het aantal zwarten dat is gedood tussen de jaren 1948 en de verkiezingen in 1994. In totaal kwamen er 21.000 zwarten om het leven. Maar wacht, het wordt nog interessanter. Dit is niet het volledige verhaal.

In het HRC-rapport werd ook een onderscheid gemaakt tussen twee perioden. De ene van 1948 tot 1989 en de andere van 1990 tot de verkiezingen in 1994. Voor de periode van 1948 tot 1989 zijn 7.000 doden gevallen.

Dit betekent dat het aantal doden tussen 1990 en 1994, dat is gedood na de beëindiging van het ANC en voor alle bedoelingen en doeleinden na de beëindiging van de apartheid, 14 000 bedroeg, waarbij het meestal ging om zwart op zwart geweld tussen het ANC en het IFP en diverse andere facties!

Van de 14.000 doden die in die vier jaar zijn gevallen, werd meer dan 92% veroorzaakt door zwarten die zwarten vermoorden. Slechts 5,6% werd destijds toegeschreven aan de toenmalige veiligheidstroepen en meestal in represailles tegen door ANC/UDF geïnitieerde aanvallen die niet waren verbannen.

Dit betekent dat er in de apartheidsjaren van 41 jaar 7.000 zwarten aan geweld zijn gestorven, meestal door relschoppers en ANC-aanhangers, vergeleken met het dubbele van het aantal doden in slechts 4 jaar tijd! Zo kwamen er officieel jaarlijks 170 zwarte mensen om het leven onder de apartheid. Dat zijn 170 mensen per jaar.

Onder het presidentschap van Nelson Mandela werden jaarlijks gemiddeld 25.000 mensen vermoord. Om zijn verjaardagen te vieren zou Nelson Mandela echter regelmatig gevangenisdeuren openen en veel veroordeelde misdadigers, waaronder gewapende overvallers, moordenaars en verkrachters, hebben vrijgelaten. Sommige daarvan gingen gewoon verder met moorden en verkrachten en dat binnen 24 uur na hun vrijlating. Ruim 100.000 mensen werden vermoord onder de ambtstermijn van Mandela als president.

Door: Peter Allan

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top