CensuurVrij.com
CultuurDeense minister: Wij hebben verloren en zijn tot zwijgen gebracht.

Deense minister: Wij hebben verloren en zijn tot zwijgen gebracht.

door

Het artikel, getiteld “The Sad Truth About Islam” in het Deens, begint met een nieuw stuk dat op 25 januari in Kopenhagen in première ging. Het toneelstuk, genaamd “The Book of Mormon”, in de woorden van Robert Bengtsson, een acteur die erin speelt,”is beroemd om zijn offensief”.

Wat minister Støjberg benadrukt, is dat toen de regisseur Kasper Holten tegen TV2 in Denemarken vertelde: “Als u een mormoon bent en niet wilt dat wij uw geloof met ons delen, ga dan niet het toneelstuk zien”.

In antwoord op deze “correcte” uitspraak zegt Støjberg: “Probeer’ mormoon’ te veranderen in’ moslim’ en zeg dat als je een moslim bent en niet wil dat we je geloof voor lief nemen, ga dan niet naar het toneelstuk. Een ondenkbare daad in Denemarken 2018? Ja, helaas”.

Vervolgens beschrijft ze een scène in het toneelstuk waarin een acteur zijn middelvinger naar de hemel wijst en een vloek van die bastaard schreeuwt en schrijft:

“Kunt u zich voorstellen dat een acteur in Denemarken die met zijn middelvinger staat uitgestrekt aan de hemel en’ stomme bastaard’ naar Allah schreeuwt? ….. In geen geval! We weten allemaal wat er zou gebeuren. Hysterische protesten over misdaden tegen de religieuze gevoelens van moslims. Demonstraties tegen het toneelstuk. Vandalisme. Dooddreigingen tegen acteurs en regisseur. Dat zou nooit toegestaan zijn. Het punt is dat we verloren hebben. We zijn bang geworden voor een religie waarvan de fanatici ons hebben gedreigd om te zwijgen “.

Waar de minister van Immigratie het over heeft, zijn incidenten zoals het feit dat satirische schilderijen van de profeet Muhammed van Kurt Westergaard uit een Deens museum werden verwijderd en natuurlijk de terroristische aanslag van Al Qaida op het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo in januari 2015, waarbij twaalf doden vielen.

“Maar waar zijn al die mensen met’ de juiste positie’ nu, wanneer mormonen worden geschonden? vroeg Støjberg. Waar praten de boze politici over hoe verschrikkelijk het is dat deze mormonen gekwetst worden?

“Helaas is het antwoord eenvoudig: want hoewel mormonen beledigd zijn, ruzie maken en gekwetst worden over hun ongenoegen, doen ze geen beroep op wapens en terreur. Er waren geen theaters dat in brand werd gezet. Niemand werd gedood “.

De Deense minister concludeert:

“Er is geen verschil tussen de satire. Of de ergerlijke religieuze mensen vielen over de satire. Het verschil is dat het in werkelijkheid in de eerste plaats de aanhangers van de zogenaamde religie van de vrede, de islam, zijn die zich feitelijk met wapens, geweld en terreur bezighouden”.

BRON: Voice of Europe

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top