CensuurVrij.com
BuitenlandZweedse politie in Malmö nu gewapend met machinegeweren.

Zweedse politie in Malmö nu gewapend met machinegeweren.

door

Als tegengif voor de ongebreidelde criminaliteit en aanvallen op de rechtshandhaving hebben minstens twee politiebureaus in de stad ervoor gekozen om de veiligheid op te voeren met agenten gewapend met Heckler & Koch MP5 machinegeweren.

“De politie in Malmö doet momenteel vrij veel acties tegen professionele criminelen,” zei Calle Persson, persvoorlichter van de politie in Zuid-Zweden. “We weten uit dit soort werk dat sommige criminelen de neiging hebben om wraakacties uit te voeren. Het is ook een verklaring op de een of andere manier: we willen laten zien wie er de leiding heeft.”

Volgens The Local Sweden behoort Rosengård, waar een bom werd ontploft buiten een politiebureau, tot de 61 gebieden in het land dat wordt gedefinieerd als “kwetsbaar” en omschreven als “een geografisch afgebakend gebied met een lage sociaaleconomische status waar criminelen een impact hebben op de lokale gemeenschap”.

In 2016 was Malmö volgens de gegevens van de Zweedse kranten Sydsvenskan en HD de stad met de meeste moorden per inwoner in heel Scandinavië.

Sydsvenskan schrijft: “In totaal daalde het dodelijk geweld in Zweden begin jaren 2000. Het aantal moorden was ruim onder de 100 per jaar. Maar in 2015 steeg de aantal moorden sterk naar boven: 112 moorden in het land”.

Vorig jaar, zoals SVT meldde in november 2017, leek het slechtste jaar wat de schietpartijen betreft in een lange tijd, aldus Manne Gerell, een onderzoeker in criminologie aan de Universiteit van Malmö.

“Het is zeker een hoog niveau van dodelijke schietpartijen in Malmö. In West-Europa zijn er weinig steden met hetzelfde niveau”, vertelt Manne Gerell SVT.

BRON: Voice of Europe

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top