CensuurVrij.com
BuitenlandBronnen: Corrupte leden van de Zuid-Afrikaanse politie ondersteunen de plaasmoorde.

Bronnen: Corrupte leden van de Zuid-Afrikaanse politie ondersteunen de plaasmoorde.

door

We zijn minder dan 40 dagen in 2018.

Veertig dagen, 41 aanvallen en 5 moorden op blanke boerderijen.

Dit is Zuid-Afrika.

Tegenover het totale aantal gewelddadige misdaden in dit land, waar moord en schietpartijen gemeen goed zijn, zullen globalisten beweren dat deze cijfers statistisch onbeduidend zijn. Maar als je een basislijn van de totale populatie commerciële boeren gebruikt, worden gerichte aanvallen op blanke boeren een misdaad die onmogelijk te negeren valt.

Voor een deskundig advies zat ik samen met Dr. Johan Burger, Senior Research Consultant bij het Institute of Security Studies in Zuid-Afrika (ISS). Hij analyseert misdaad met grote klinische precisie en onderzoekt of de regering van de Republiek Zuid-Afrika, als uitvoerend orgaan van de staat, zijn grondwettelijke verplichting tot misdaadbestrijding is nagekomen.

Het is niet verwonderlijk dat zijn conclusie nee is.

Een blanke boer zijn in Zuid-Afrika is statistisch gezien een van de gevaarlijkste banen ter wereld.

Volgens het ISS-onderzoek zijn er ongeveer 152.000 politieagenten in dienst, en ongeveer 32.000 commerciële boeren, maar het moordpercentage binnen deze twee verschillende groepen is ongeveer gelijk, 145 doden per 100.000. Het aantal slachtoffers is ongeveer gelijk.

De eigen dochter van Dr. Burger is politieagent. Volgens zijn onderzoek concludeert hij weleens dat zij veiliger is wanneer ze tegen criminelen vecht dan op het platteland werkt.

Maar veruit de meest onaangename waarheid is dat de leden van de Zuid-Afrikaanse politiekorpsen medeplichtig zijn aan deze aanvallen op boeren in het land.

Dr. Burger haalt talloze voorbeelden aan van corrupte activiteiten onder politieagenten die erin geslaagd zijn om politiekorpsen veilig te stellen en hun vrouwen, kinderen en vrienden zijn gaan benoemen tot hoge rangen met enorme salarissen in de politiedienst.

In 2012 werd een maatschappelijk werker – Rhia Phiyega – benoemd tot Nationaal Commissaris voor Politie. Ze benoemde een opgeleide leraar als haar plaatsvervanger en haar Hoofd Strategisch Management werd opgeleid in theologie. Een maatschappelijk werker, een leraar en een predikant die leiding geeft aan de politie in een van de gevaarlijkste landen ter wereld. En ik heb gehoord dat Phiyega’s duidelijke instructies waren om president Zuma en zijn belangen te beschermen, niet de veiligheidsbelangen van gewone burgers. Dit is slechts een voorbeeld van diepgewortelde corruptie.

Dr. Burger zegt dat het plaatsen van vrienden in posities van macht wijdverspreid is. Naar zijn mening zou de volkspolitie medailles moeten krijgen om überhaupt te kunnen optreden met dit gebeuren op de hoogste niveaus van de krijgsmacht.

Een dienende sergeant hoort over mijn onderzoek en gaat ermee akkoord mij te ontmoeten als ik zijn anonimiteit garandeer. We praten in de botanische tuinen, waar geen mensen meer zijn na een recente golf van criminele aanvallen.

Hij is duidelijk over de risico’s voor hem als hij wordt betrapt door met mij te praten: “Ik kan mijn baan verliezen.”

“Ik mag niet met de media praten zonder politiebegeleiding. En ik vrees intimidatie van mijzelf en mijn familie, door personen binnen of buiten de overheid.”

Hij lijkt oprecht bang, maar wordt door zijn waarheden verheerlijkt.

Hij had een reden om te komen.

“Mijn hele leven ging om morele beslissingen te nemen. Daarom ben ik bij de politie, om te dienen, om het volk te beschermen, en deze regering is er niet in geslaagd het volk te beschermen. Deze plaasmoorde hadden al lang geleden als terrorisme moeten worden bestempeld, want dat is wat het is: terrorisme. Maar de overheid heeft niets gedaan “.

Hij maakt zich zorgen dat het op een bepaald moment zover zal komen dat niemand de aanvallen kan stoppen, en iemand moet opstaan en zich uitspreken.

“Ik neem een groot risico om dit te doen,” herhaald hij.

“Maar het is moreel juist om mij uit te spreken.”

Hij bevestigt mijn donkerste angsten, wijst er op en herhaald tijdens mijn reis om het uitroeien van blanken in Zuid-Afrika te begrijpen. De politie is actief betrokken.

“We hebben tijdens overvallen arrestaties gedaan van leden van de politie. Bij de plaasmoorde zijn politiewapens gebruikt. Niet alleen persoonlijke wapens die uitgegeven waren aan iedere officier, maar ook geweren die vanaf het station moeten worden afgemeld. We weten dat bij plaasmoorde munitie van de politie is gebruikt”.

Ik denk terug aan mijn ontmoeting met een aanvaller die me vertelde dat al hun uitrusting en wapens kwam van een politie-insider op het team, die alle gestolen contant geld van de aanval verborgen hield.

Keer op keer hebben de slachtoffers van plaasmoorde mij verteld dat de daders ongestraft zijn gebleven, dat er nooit een aanklacht is ingediend omdat het bewijsmateriaal verloren is gegaan of de zaak is vernietigd.

Marietta, Robert, Sue, Bernard – allemaal vertelden ze hetzelfde verhaal.

Ik vroeg de sergeant naar het verloren bewijsmateriaal en waarom de documenten altijd “misplaatst zijn op het station” of verloren zijn tijdens de verzending.

Hij zegt de documenten systematisch worden vernietigd ofwel omdat de politieagent weet wie de verdachten zijn of de onderzoeksambtenaar zijn zak vult. Hij vertelt me over verschillende rechercheurs met 20 tot 30 jaar ervaring in het onderzoeken van misdaden die zijn ontslagen vanwege het verkopen van documenten, of het vernietigen ervan inruil voor contant geld; leeftijd of aantal jaren in dienst zijn geen indicatoren van loyaliteit.

Dr. Burger bevestigt deze bewering. Hij verwijst mij naar een recent onderzoek in 2016, een proefschrift over cash-in-transit rovers die de auteur in de gevangenis heeft geïnterviewd. Deze criminelen waren heel duidelijk: voor een bepaalde prijs was het gemakkelijk om de medewerking van bepaalde politieagenten om te kopen.

De diensten die konden worden gekocht waren onder meer: samenwerking met de politie bij het verkrijgen van geweren; een politiekluis om gestolen geld op te slaan; het verdwijnen van politiematerieel; de opsporingsambtenaar stemde ermee in dat hij minder efficiënt was in zijn onderzoek.

Het is desastreus om te beseffen dat corrupte politieagenten bereid zijn om boere aanvallers uit te rusten met wapens en munitie, dat ze bereid zijn gestolen contant geld te verbergen en dat ze bereid zijn om het recht op contant geld te omzeilen. Ik heb met de slachtoffers van deze misdaden gezeten, slachtoffers die de politie om hulp riepen, wetende dat het nutteloos was en dat hulp nooit zou komen.

Ik denk terug aan mijn ontmoeting met een geliefde Marietta, die om hulp riep nadat zij was neergeschoten en werd verteld “er zijn geen auto’s beschikbaar”.

De sergeant vertelde me dat er bij het inschakelen van een politieagent, er routinematig 16 of 17 auto’s op patrouille staan. Hij zegt dat meestal slechts twee van hen reageren. Sommigen beweren dat hun radio gestopt is met werken. Anderen zeggen dat ze bij de lunch waren. En zelfs als ze reageren, doen ze geen arrestatie omdat de dader een “broer” is.

En de broeders mogen vrij uit gaan.

Broeder zijn gaat niet over kleur, maar over politieke verbondenheid. Als je deel uitmaakt van de organisaties van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC), EFF (Economische Vrijheid Vechters (EFF) of Black Land First (BLF), ben je een broer.

Hij vertelt me dat als hij iemand met een lidmaatschapskaart voor het ANC arresteert, niemand in het station hem zal helpen de arrestatie af te handelen; hij staat er alleen voor. Hij schat dat de EVF-leden op nationaal niveau 30%-35% van de politiemacht zijn. Hij zegt dat de ANC en EFF twee hoofden van hetzelfde beest zijn, het ANC fungeert om een internationaal publiek tevredenheid te stellen, het EFF doet de echte politieke schade dat blanken aan gedaan worden.

Ik heb geprobeerd een antwoord te geven op de vraag in hoeverre de politiek hier een rol speelt: zijn deze aanvallen op grond van een politieke richtlijn gerechtvaardigd?

Ik heb hiervoor geen overtuigend bewijs gevonden. Maar duidelijk is dat het politieke klimaat een vruchtbare omgeving biedt waarin aanvallen tot bloei kunnen komen. Te veel politieagenten associëren zich met politieke bewegingen, identificeren zich met politieke ideologie en proberen die opvattingen op basisniveau te implementeren of uit te dragen.

Tijdens een recente ontmoeting heeft het ANC verklaard dat het land zonder compensatie van blanke boeren kan worden afgenomen. Dit heeft op zijn beurt weer een referentiekader gecreëerd voor officieren op grond, waarin zij de ogen kunnen sluiten wanneer zwarte bendes boerderijen binnenvallen of boeren aanvallen.

Het argument gaat: het bezetten van land kan niet verkeerd zijn omdat je niet illegaal gestolen land kan bezetten. En bij uitbreiding maakt het doden van blanke boeren deze overgang eenvoudig mogelijk.

Politieke verklaringen als deze, die regelmatig worden afgelegd, scheppen een klimaat dat ruimte biedt aan criminele activiteiten. Dus, als de EFF met hun protestlied, “Kill the Boer, vermoord de blanke man”, begrijpen EFF-aanhangers binnen de politie dat ze een politiek mandaat hebben om bepaalde misdaden te negeren – zelfs te vergemakkelijken -, waaronder het afslachten van blanken.

Dr. Burger herinnert zich een zwarte politie kapitein die beweerde een reputatie had voor het arresteren van boeren op een vrijdag en zorgde ervoor dat ze een heel weekend in een politiecel doorbrachten. Hij richtte zich op blanken als onderdeel van een voortdurende vendetta tegen de apartheid.

Hij houdt van dit machtsmisbruik tot een vorm van optreden, een machtsspelletje van “Ik ben nu de baas, niet jij”. Ik denk aan de verkrachting van boerenvrouwen en -kinderen; ik denk dat deze worden ingegeven door dezelfde motivatie.

Meerdere bronnen, waaronder politici, dienende officieren en informanten binnen internationale onderzoekscentra en landbouwvakbonden vertellen me dat de Zuid-Afrikaanse politiemacht actief bezig zijn met het bewapenen en faciliteren van plaasmoorde. Dat de daders van moord, marteling en mishandeling via hun politieke banden worden beschermd tegen arrestatie of vervolging en dat politieagenten worden betaald om een oogje dicht te knijpen.

In Engeland zeg ik tegen mijn kinderen: als je in moeilijkheden bent, kun je altijd vertrouwen op een politieagent. Hier in Zuid-Afrika vertel ik ze hier dat ze de andere kant op moesten gaan.

De blanke boer wordt met uitsterven bedreigd. En het enige verschil tussen hem en de witte neushoorn is dat de wereld er niet om geeft.

BRON: Hopkinsworld.com

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top