CensuurVrij.com
BuitenlandBREAKING NEWS – ZA: Meer verstoringen bij Olifantspoort, de stad lijdt.

BREAKING NEWS – ZA: Meer verstoringen bij Olifantspoort, de stad lijdt.

door

De Olifantspoort Waterfabriek wordt sinds gisteren (donderdag) weer belegerd door leden van een lokale de bevolkingsgroep en er wordt geen water gepompt, waardoor de reservoirs van de stad op een alarmerend laag niveau blijven.

Vorige week werd de fabriek ook gesloten voor twee dagen terwijl een andere bevolkingsgroep protesteerde bij de fabriek en naar verluidt een werknemer mishandelde en de sleutels nam.

Communicatie en marketing manager van Polokwane Gemeente, Matshidiso Mothapo zei eerder vanochtend (vrijdag) tegen Polokwane Observer dat de gemeente alleen een melding heeft ontvangen van Lepelle Northern Water (LNW), exploitant van de installatie, dat de Olifantspoort Centrale twee dagen niet in werking is vanwege onrust onder de bevolkingsgroep. Mothapo verklaarde ook dat alle pogingen om meer informatie van LNW te verkrijgen nutteloos zijn.

Polokwane Observer heeft meerdere keren gebeld naar het mobiele nummer van LNW-woordvoerder Simon Mpamonyane, zonder succes of te werden teruggebeld. De receptiebalie bij LNW kon Mpamonyane voor de laatste twee dagen niet lokaliseren en bevestigde dat de hoofdbestuurder van LNW, Phineas Legodi buiten de provincie is en pas volgende week terug zal zijn.

Limpopo Politiewoordvoerder, Moatshe Ngoepe was in dit geval niet op de hoogte van een politieoptreden in deze zaak.

Mothapo zei dat de niveaus van de reservoirs van de stad lager zijn dan 20% en dat het Potgieter Avenue reservoir leeg is. “De bewoners worden verzocht om water spaarzaam te gebruiken terwijl de gemeente watertankers waar nodig inzet,” zei Mothapo.

 

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top