CensuurVrij.com
PolitiekMarine Le Pen: Italiaanse verkiezingen kunnen fataal zijn voor de EU.

Marine Le Pen: Italiaanse verkiezingen kunnen fataal zijn voor de EU.

door

Le Pen: “Ze zouden zeker het begin van een nieuw Europa kunnen markeren, dat nog meer bewijst dat mensen tegen de Europese Unie zijn zoals die nu is,” zei ze vorige maand in de krant Corriere della Sera.

Corriere zei dat de leider van het Franse Nationale Front zou willen dat de EU zich zou ontwikkelen tot een losser UEN, of “Unie voor Europese Naties”. In Italië is Le Pen een bondgenoot van de anti-migrant League.

“We hebben geen formele banden met hen, maar ze maken allemaal deel uit van dezelfde dynamiek. Dit heeft tot doel de huidige Europese Unie in twijfel te trekken, verdedigd door Emmanuel Macron en Angela Merkel,” zei ze.

De verkiezingen van Italië zullen plaatsvinden in een context van toenemende ongelijkheid, sociale verdeeldheid en economische problemen, die alle belangrijke drijvende krachten achter de politiek zijn. Uit een recente simulatie van Ipsos blijkt, dat geen enkele zelfstandige partij op dit moment 316 zetels in de Kamer van Volksvertegenwoordigers zou kunnen krijgen, de absolute meerderheid is nodig om een regering te kunnen vormen.

De prognose geeft aan dat de Five Star Movement 28,7 procent van de stemmen en 169 zetels zou krijgen, de centrumlinkse coalitie van de Democratische Partij (PD) zou in de rij staan om 23,1 procent en 152 zetels te krijgen, terwijl de gehele centrumrechtse coalitie, met inbegrip van Silvio Berlusconi’s Forza Italia en de Northern League[Lega], 35,9 procent van de stemmen en 269 zetels zou krijgen.

Salvini, 44,44, nam in 2013 de partij van de Liga over van haar oprichter, Umberto Bossi, die verzwakt was door een beroerte en corruptieschandalen, en heeft het naar nieuwe hoogten gebracht. Zijn krachtige boodschap blijft weerklinken in een land op het front van een migratiestroom die de Europese politiek heeft veranderd.

Ondertussen heeft de leider van de Liga Salvini afgelopen woensdag aan Italië gevraagd de verplichte militaire dienstplicht terug te brengen. “Ja, ik denk dat een dienstplichtleger het beste is voor de democratie in het licht van een toename van racisme en de dreiging van terrorisme,” zei Salvini op een evenement georganiseerd door veteranenverenigingen in Milaan.

“We hebben een wet voorgesteld om de militaire dienstplicht opnieuw in te voeren op regionale basis voor een periode van zes maanden. Het zou veel jonge mannen en vrouwen goed doen”.

In de nasleep van de schietpartij die deze week in Macerata op migranten gericht was, betoogde Salvini ook dat “ongecontroleerde immigratie chaos, woede”, “drugshandel, diefstallen, verkrachtingen en geweld” met zich meebrengt. Hij legde de schuld voor de aanval op wat hij omschreef als de laksheid van de rijksoverheid ten aanzien van immigratie. “De fout ligt bij degenen die[Italië] vullen met illegale immigranten,” zei hij in de nasleep van het incident.

Toen Le Pen in de Puy-de-Dôme reist om kiezers te ontmoeten, stelde ook Le Pen vragen over de manier waarop justitiële autoriteiten buitenlanders behandelden. “Er is een gevoel dat de schurken zijn overweldigend geworden als gevolg van de laksheid van justitie. Buitenlandse delinquenten worden nooit uitgezet aan het einde van hun straf. De opmerkingen zijn systematisch geworden”. zei ze.

Le Pen viel het beleid van president Emannuel Macron aan vanwege de ongelijkheid die tussen arm en rijk steeds groter worden. Ons land bevindt zich in de vrije val en in de derde wereld. Een maatschappij waarin meerdere onzekerheden wortel hebben geschoten,” zei ze.

“Macron beloofde gezinshereniging toe te staan voor’ minderjarige’ migranten, die zich overigens allemaal ‘minderjarig’ verklaren, zelfs als ze met een oude mans stokje lopen!”Zei Le Pen.

“Kijk eens naar wat er in Calais is gebeurd: Macron kwam zijn bereidheid te verkondigen om zijn gezag te herstellen. Vijftien dagen later zagen we scènes van een burgeroorlog en conflicten tussen gewapende migranten. We zijn ver verwijderd van de leuke migranten, zei Victor Hugo”, Voegde Le Pen er aan toe.

BRON: Free West Media

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top