CensuurVrij.com
BuitenlandZuid-Afrika: “We nemen alles weg van de blanke man!”.

Zuid-Afrika: “We nemen alles weg van de blanke man!”.

door

“Na het einde van de apartheid in Zuid-Afrika werd Nelson Mandela’s vorming van het Afrikaans Nationaal Congess (ANC) en zijn visie op een “regenboognatie” euforisch gevierd door de hele wereld. Er moet een natie ontstaan waarin alle rassen vreedzaam samenleven, in welvaart en onder een rechtvaardig systeem.

In de afgelopen jaren hebben we weinig gehoord over deze prachtige progressieve tuin van Eden. De wereldwijde pers bericht nauwelijks over de politieke situatie in Zuid-Afrika. En wanneer ze dat doet, heeft haar dekking weinig te maken met de gedroomde “Rainbow Nation”. Mijn gesprekken met de boeren en de blanke minderheid waren eerder gericht op het onthullen van een land dat op de rand van instorting stond. Daarom wilde ik met de politieke vertegenwoordigers van het ANC praten om meer te weten te komen. Ik wilde weten wat zij over de huidige situatie dachten en ik had een ontmoeting met een lid van het Uitvoerend Comité van het ANC.

“De afgelopen 20 jaar hebben we veel gedaan om de Rainbow Nation te bouwen. We hebben veel gedaan voor de economie en de concurrentie op het gebied van sport, bedrijfsleven en de cultuur versterkt. Het is relatief veilig in het land. Wij hebben de beste infrastructuur en voorwaarden voor het vervoerssysteem in de wereld, met inbegrip van veiligheid en politie,” zei het lid ANC.

“In een land met een van de hoogste misdaadcijfers ter wereld – Zuid-Afrika neemt de 5e plaats in voor moorden – en met een van de slechtste vervoerssystemen lijken de verklaringen mij gewoon onwaar,” aldus Lauren Southern. Het is de mooie versie van de overheid die ze kreeg te horen. Ze wilde ook weten wat de onteigening van het land is en hoe het ANC hiermee omgaat. Alle partijen zouden hebben gezegd het land van de blanke boeren weg te willen nemen en over te dragen aan de zwarte meerderheid. Voor een buitenstaander klinkt dit een beetje oneerlijk en lijkt volledig in contrast te staan met de permanente mantra van de “Rainbow Nation”, zegt Southern.

“De herverdeling van het land vordert zeer langzaam. We moeten sneller gaan. Het gaat er niet om of de overheid genoeg geld heeft voor compensatie. De bureaucratie is te traag, dus probeert de rechterlijke uitspraken te vertragen. Maar de autoriteiten moeten begrijpen dat ze dit moeten uitvoeren. Het besluit is genomen dat er geen compensatie plaatsvindt”.

Hoe radicaal is het eigenlijk om het land van iemand weg te halen vanwege de kleur van zijn huid – zonder enige compensatie? Veel boeren wonen al 8 tot 9 generaties lang op hun land en hebben in de interviews herhaaldelijk benadrukt dat ze bereid zijn om voor hun land te sterven. Lauren Southern vraagt zich af wat de regering van plan is te doen met de mensen die weigeren hun land op te geven.

“Niets wat de overheid doet is illegaal…. Er is niets wat de boeren kunnen weigeren, het is de wet, dus ze hebben niet veel keuzes. Het is niet de bedoeling van het ANC om iets illegaal weg te nemen, we doen dat in overeenstemming met de wetten van dit land. En indien nodig creëren we de rechtsgrondslag die ons daartoe in staat stelt. Als het de wet is, geen boer dan kan zeggen: “Ik buig niet voor de wet”. Hij doet dat dan op eigen risico “, antwoordt het ANC-lid.

Na dit gesprek zei Southern dat het duidelijk was dat alle weerstand nutteloos was. Het ANC zou gewoonweg de passende wetten uitvaardigen die het in staat zouden stellen de landbouwers met geweld te onteigenen.

Radicale groepen als “Black first – Land first” spelen hierbij een steeds belangrijkere rol. Lauren ontmoette ook een vertegenwoordiger van deze radicale groep, wiens T-shirt draagt de onmiskenbare boodschap van “land of dood. Wie met de dood bedreigd wordt, is snel duidelijk – de blanken.

“Wij zwarten zijn lang genoeg geduldig geweest. Wij vinden dat we nu moeten vechten voor onze vrijheid als zwarte meerderheid in dit land. En deze strijd gaat over het innemen van het land van de blanken, en het aan de zwarten geven en het eerlijk over hen te verdelen. Een systeem dat de zwarte bevolking op de eerste plaats zet, kan helaas alleen door geweld worden bereikt. We hebben zo lang gewacht en er is niets gebeurd om onze levensomstandigheden te verbeteren. Daarom is het heel belangrijk om een beweging als het BLF te hebben die opstaat en zegt dat we niet wachten op de overdracht, wij willen niet dat u medelijden met ons hebt. We komen alles wat je hebt afpakken. Het is van ons! Oorlog is onvermijdelijk. Die komt er zeker. We zullen vechten”.

Na de gesprekken met politieke vertegenwoordigers is het heel duidelijk dat als de regering en de activisten, gesteund door de media, dat blijven doen, Zuid-Afrika geen zeer bloedige toekomst voor zich ziet, noch een interventie van de westerse pers en hulporganisaties, aldus de Amerikaanse Lauren Southern.

BRON: Journalistenwatch.com

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top