CensuurVrij.com
ReligieAartsbisschop zegt Pedofilie is ‘Geestelijke Ontmoeting met God’.

Aartsbisschop zegt Pedofilie is ‘Geestelijke Ontmoeting met God’.

door

De machtigste geestelijke leider van Australië, aartsbisschop van Melbourne, Denis Hart, zegt dat de katholieke belijdenis bevredigend is voor de omgang met pedofilie in de kerk, omdat het priesters helpt “om van hun eigen schuldgevoel te verlossen” na seksueel misbruik van kinderen.

Op de vraag of hij bereid was gevangen te worden gezet wegens het niet melden van seksueel misbruik van kinderen door katholieke pedofiele priesters, bevestigde aartsbisschop Hart dat hij bereid was de gevangenisstraf in te gaan. Hij beweerde dat pedofielen beschermd moeten worden in de kerk en een “absoluut heilige communicatie van een hogere orde is.”

Hij legde de schokkende verklaring af in antwoord op de Australische Koninklijke Commissie vanwege institutionele reacties over seksueel misbruik van kinderen, waarin werd gesteld dat er “geen excuus, bescherming of privilege” moest zijn voor katholieke geestelijken die weigerden om de politie te waarschuwen over misbruik binnen de kerk.

Maar aartsbisschop Hart was het er niet mee eens en benadrukte dat seksueel misbruik meer “een spirituele ontmoeting met God door de priester” en “van een hogere orde” is dan een crimineel delict.

In een nieuw rapport van de commissie werden 85 grondige wijzigingen in het strafrechtsstelsel voorgesteld en werd aanbevolen dat priesters strafrechtelijk worden vervolgd wegens het niet melden bij de politie van ernstige misdrijven, zoals seksueel misbruik.

Bij de huidige wetgeving zijn geestelijken niet wettelijk verplicht om misdaden bij de politie te melden en disciplinaire procedures voor criminele activiteiten door leden van de katholieke kerk worden intern behandeld door de Canon-wetgeving, die onafhankelijk van de reguliere gerechtelijke procedure functioneert.

Na een onderzoek door de commissie, geloven autoriteiten dat de katholieke kerk “confessionele vertrouwelijkheid” gebruikt als dekmantel voor het niet melden van kindermisbruik door actieve pedofielen aan autoriteiten.

“We begrijpen de betekenis van religieuze belijdenis – in het bijzonder de onschendbaarheid van het biechtzegel voor mensen van bepaalde geloofsovertuigingen, in het bijzonder de katholieke geloofsovertuiging”, aldus het rapport. We hoorden echter bewijzen van een aantal gevallen waarin seksueel misbruik van kinderen werd onthuld in religieuze bekentenissen, zowel door slachtoffers als de daders.

“We zijn tevreden dat de biecht een forum is waar katholieke kinderen hun seksueel misbruik hebben onthuld en waar geestelijken hun beledigende gedrag hebben onthuld om met hun eigen schuld om te gaan.”

Toen er dinsdag gevraagd werd of hij liever naar de gevangenis zou gaan dan het zegel van bekentenis te verbreken, vertelde hij ABC Radio Melbourne:

“Ik heb gezegd dat ik dat zou doen. Ik geloof dat dit een absoluut onaantastbare communicatie van de hogere orde is.”

BRON: Yournewswire.com

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top