CensuurVrij.com
AlgemeenFrans meisje(11) is geen kind beweren advocaten van de 29-jarige verdachte.

Frans meisje(11) is geen kind beweren advocaten van de 29-jarige verdachte.

door

De 29-jarige Franse man werd afgelopen dinsdag beschuldigd van seksueel misbruik op een jong meisje dat hij in een park in de voorstad van Parijs tegenkwam.

Advocaten zeggen dat de man en het meisje elkaar in een park hadden ontmoet en het meisje hem vrijwillig volgde naar een appartement en toestemming gaf voor gemeenschap.

Zijn kant betoogde dat het geen verkrachting was en dat “we niet te maken hebben met een seksuele roofdier of een slechte dader zonder gebreken”.

Zij beweerden ook dat hun cliënt, die 28 jaar oud was ten tijde van de overtreding, dacht dat het meisje ouder dan 15 jaar was.

De zaak heeft een fel debat op gang gebracht over de leeftijd van seksuele meerderjarigheid in Frankrijk. Frankrijk heeft geen wettelijke leeftijd waarop een minderjarige niet kan instemmen in een seksuele relatie. Maar de hoogste rechtbank van het land heeft geoordeeld dat kinderen vanaf vijf jaar en jonger daar niet mee kunnen instemmen.

De familie van het meisje diende een klacht in voor verkrachting in de stad Montmagny, maar de aanklagers die de man voor het gerecht hadden gebracht vanwege “seksueel misbruik van een minderjarige onder 15 jaar”, concludeerde dat hij geen geweld of dwang had gebruikt.

In de Franse wetgeving wordt verkrachting gedefinieerd als seksuele penetratie door “geweld, dwang, bedreiging of overval”. Vorig jaar hebben de Franse rechtbanken tweemaal geweigerd om mannen te vervolgen voor de vermeende verkrachting van 11-jarige meisjes omdat de aanklagers niet in staat zouden zijn om te bewijzen dat het onder dwang ging.

De Franse regering stelt momenteel een wetsvoorstel samen om vast te stellen dat seks met kinderen onder een bepaalde leeftijd per definitie onder dwang is.

“Ze was 11 jaar en 10 maanden oud, dus bijna 12 jaar oud. Dat verandert het verhaal,” zei verdedigingsadvocaat Marc Goudarzian . “Ze is dus geen kind.”

Zijn collega, Sandrine Parise-Heideiger, ging verder en beweerde dat “we niet te maken hebben met een seksuele roofdier op een arme, onberispelijke gans”.

Ze zei dat zodra kinderen “seksuele uitdrukkingen vertonen en een houding hebben om hunzelf in gevaar te brengen” dan “betekend het niet dat de persoon tegenover het kind een seksuele roofdier is”.

Kinderrechtenorganisaties en een psychiater die in de zaak getuigde, haalden het tegendeel aan. Armelle Le Bigot Macaux, voorzitter van de COFRADE, een organisatie voor kinderrechten, zei dat de verdachte “heel goed wist dat ze nog een jong kind was”, en voegde eraan toe: “Dit jonge kind wordt vandaag de dag niet beschermd door onze Franse samenleving”.

Carine Diebolt, de advocaat van het gezin, vroeg het hof afgelopen dinsdag om de aanklacht van seksueel misbruik opnieuw te definiëren als verkrachting.

Bij veroordeling wegens seksueel misbruik wordt de verdachte, bijv. een vader van een twee jaar oude kind of ouder, tot vijf jaar gevangenisstraf opgelegd. Een verkrachting van een minderjarige onder de 15 jaar is echter strafbaar met een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar.

De voorzittende rechter zei dat de procureur een verkeerde aanklacht verkoos en beval de zaak terug te sturen naar de rechercheurs voor een grondiger onderzoek. Als gevolg daarvan werd het proces uitgesteld.

“Het is een overwinning,” vertelde Diebolt aan de verslaggevers na het proces. “Het belangrijkste is dat het meisje eindelijk gehoord kan worden als slachtoffer van een verkrachting…. we kunnen zeggen dat het een overwinning is voor de slachtoffers.”

BRON: Standard.CO.UK

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top