CensuurVrij.com
EconomieMerkel ongerust over de financiële toekomst van de EU na Brexit.

Merkel ongerust over de financiële toekomst van de EU na Brexit.

door

De Europese Unie staat de komende jaren voor grote uitdagingen op het gebied van financiële prognoses. Dat is wat bondskanselier Angela Merkel (CDU) zei tijdens een ontmoeting met de Luxemburgse premier Xavier Bettel en premier Mark Rutte, in Berlijn.

Niet alleen de op handen gedragen brexit zal Europa aanzienlijke problemen veroorzaken bij de herverdeling van de financiële lasten. De CDU-voorzitter heeft ook duidelijk gemaakt dat nieuwe toekomstige taken, zoals defensiebeleid, migratie en de strijd tegen de oorzaken van de vluchtelingen, moeten worden gereguleerd en meegewogen bij de nieuwe financiële begroting.

Verwacht wordt dat de Brexit jaarlijks 12 miljard euro minder zal bijdragen aan de EU-begroting. Hoe deze kloof kan worden opgevuld is nog niet bekend. Tot nu toe hebben nog niet alle EU-lidstaten zich uitgesproken om meer geld uit te geven na het vertrek van Groot-Brittannië, legde Merkel uit. Nederland had zich al eerder uitgesproken tegen een verhoging van de EU-begroting. Vrijdag zal tijdens een informele EU-top in Brussel onder meer over het financiële middellangetermijnkader worden gesproken.

Zowel de Luxemburgse premier Bettel als de Nederlandse premier Rutte benadrukten dat een sterke regering in Berlijn belangrijk is voor hun land en voor Europa.

BRON: Zeit.de

1 Reactie

  • clark:

    Als maar onderzocht word en niet zo als msm klakkeloos overnemen.
    Dan is het goed.

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top