CensuurVrij.com
Europa“We kunnen niet doorgaan. Het verlaten van de EU is de enige manier.”

“We kunnen niet doorgaan. Het verlaten van de EU is de enige manier.”

door

Het verlaten van de EU en het organiseren van een Frexit-referendum “is onze enige weg naar redding”, vertelde de heer Philippot, hoofd van de onlangs gelanceerde Les Patriotes (de Patriotten) beweging, een menigte aanhangers op het eerste congres van de partij in de Noord-Franse stad Arras.

Hij zei: “We kunnen onze landgenoten niet blijven vertellen dat de hervorming van Europa de problemen van Frankrijk zal oplossen, en dat we de euro of Schengen kunnen gebruiken”.

De heer Philippot verliet afgelopen september de Front National Party vanwege het besluit van mevrouw Le Pen om haar anti-Europese retoriek af te zwakken na haar verpletterende verkiezingsnederlaag tegen president Emmanuel Macron afgelopen voorjaar.

Hij beschuldigde de FN ook van het nemen van een “angstaanjagende achteruitgang naar zijn oude demonen,” woedende verontwaardiging onder Le Pen’s loyalisten.

Hij zei: “Patriottisme is de toekomst. Patriottisme staat voor vrede en eenheid, patriottisme is het enige wat overblijft dat links en rechts kan verzoenen.”

“Hun liefde voor Frankrijk is één ding dat de Fransen[links en rechts] gemeen hebben”.

De harde conservatieve toegevoegde extremistische partijen waren een “doodeind”, voordat hij zijn tegenstanders neerhaalde.

De heer Philippot zei dat de regerende partij van Emmanuel Macron in La République en Marche (La REM) een “grote democratische marshmallow was,” – een mogelijke verwijzing naar het vermeende gebrek aan inhoud van de partij – en voegde hieraan toe dat de centrum-rechtse partij Les Républicains:”meer verdeeld dan ooit” waren en dat de FN in een sleur zit en “pathetisch” vastzitten.

Ook mevrouw Le Pen, ex-adviseur, ging in op de migrantencrisis en zei dat massa-immigratie “moet stoppen” omdat “het land steeds meer uitdroogt”.

Ze zei ook dat duaal burgers, die naar Irak of Syrië zijn gevlucht om lid te worden van de terroristische groepering Islamitische Staat(ISIS), van hun Franse nationaliteit moeten worden ontnomen.

Brexit campagnevoerder Nigel Farage van zijn kant stuurde zijn Franse tegenhanger een videoboodschap die hem “bonne chance” wenste voor zijn nieuwe rol als leider van Les Patriotes voor het eerste congres van de partij, en spoorde hem er op aan om “geduldig te zijn” en “nooit te” twijfelen aan zijn vermogen om te slagen.

BRON: Express.CO.UK

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top