CensuurVrij.com
TechMay roept op tot nieuwe wet om misbruik politici op social media te verbieden.

May roept op tot nieuwe wet om misbruik politici op social media te verbieden.

door

LONDON – Theresa May riep vandaag op tot een nieuw juridisch optreden tegen het misbruik van politici en andere publieke figuren op social media, en zei dat online pesten een steeds grotere “bedreiging voor de democratie” is geworden.

De premier zei dat social media platformen, zoals Facebook en Twitter, “platformen van intimidatie en misbruik zijn geworden” voor publieke figuren en zei dat er nu nieuwe wetten nodig zijn om ervoor te zorgen dat “wat illegaal offline is, online illegaal is”.

In een belangrijke toespraak ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van het vrouwenstemrecht in het Verenigd Koninkrijk, zei May dat de Law Commission zou onderzoeken welke nieuwe wetten er nodig zijn om de “offensieve onlinecommunicatie” aan te pakken.

In het centrale Manchester afgelopen dinsdagmiddag zei May dat een nieuwe “toon van bitterheid en agressie in ons publieke debat is binnengedrongen” vanwege de opkomst van social media.

Ze zei dat de regering ook in overleg zouden gaan om de online intimidatie van politieke kandidaten strafbaar te stellen.

De premier zei dat openbare figuren “zoals kandidaten en verkozen vertegenwoordigers en campagnevoerders, journalisten en commentatoren” nu “regelmatig te kampen hebben met online misbruik”.

Zij zei dat misbruikgedrag nu een echte “bedreiging voor onze democratie” is die zowel door de overheid, technologiebedrijven als de media moet worden aangepakt.

Parlementsleden uit het Parlement hebben zich onlangs uitgesproken over een sterke toename van online misbruik en intimidatie in de afgelopen jaren, met name bij vrouwelijke politici, die de afgelopen jaren herhaaldelijk online het slachtoffer zijn geworden van verkrachting en doodsbedreigingen.

De premier zei dat publieke figuren die vrouwelijk waren en afkomstig uit etnische minderheden, het meeste doelwit zijn, zowel “op schaal als op vitriool.”

Om het probleem aan te pakken, zei May dat de regering later dit jaar een nieuwe social media gedragscode zal publiceren met nieuwe regels voor social media platformen en een jaarlijkse “transparantieverslag” waarin de vooruitgang van bedrijven bij het uitbannen van online misbruik zal worden gevolgd.

De premier zei dat het niet aanpakken van het probleem zou leiden tot “het verspillen van de kans die de nieuwe technologie ons biedt om de politieke betrokkenheid op te voeren, [en] het perverse effect zou hebben dat de deelname wordt uitgesteld van degenen die niet voorbereid zijn om de niveaus van misbruik te tolereren.”.

Een woordvoerder van de PM zou niet worden aangewezen op basis van welke nieuwe wetten de minister-president echter zou willen invoeren, door Business Insider te vertellen dat zij de bevindingen van het verslag van de Law Commission zouden afwachten.

In reactie op de toespraak waarschuwde Labour vandaag voor elke poging om de vrijheid van meningsuiting te beperken.

“Echte democratie gaat over het openstellen van debatten en besluitvorming voor iedereen”, aldus de schaduwsecretaris van Binnenlandse Zaken, Diane Abbott.

“Het sluiten van die ruimte, of het nu komt van de overheid, de media of online trollen is antidemocratisch. De Tories moeten hun gepersonaliseerde aanvallen beëindigen, de misstanden uit delen van de media te beteugelen en effectieve maatregelen opleggen op social media giganten die misbruik toestaan.”

De toespraak van May vond plaats tijdens een bijeenkomst van haar kabinet afgelopen dinsdagochtend. Een woordvoerder van de minister-president zei dat een groot aantal leden van het kabinet van de premier zich hadden uitgesproken over de “noodzaak om meer te doen tegen online pesten” en misbruik.

Dit is de tweede keer in de afgelopen weken dat May technologiebedrijven heeft aangewezen omdat ze onvoldoende hebben gedaan om het publiek te beschermen tegen misbruik en online extremisme.

In een toespraak vorige maand beschuldigde de premier social media bedrijven van het geven van een platform aan terroristen, slavenhandelaars en pedofielen.

Ze vertelde het World Economic Forum in Davos dat nieuwe vormen van technologie worden uitgebuit door mensen met “kwaadwillige bedoelingen” en riep technologiebedrijven op om te voorkomen dat hun platformen de “eerste keuze voor pedofielen” en terroristen worden.

BRON: Business Insider

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top