CensuurVrij.com
BuitenlandMerkel loopt weg tijdens parlementaire bijeenkomst.

Merkel loopt weg tijdens parlementaire bijeenkomst.

door

Merkel en AfD zijn nooit vrienden geweest, maar een bijzondere opmerking van de medeoprichter van de partij, Alexander Gauland, gaf haar aanleiding om donderdag de Bundestag te verlaten. Die opmerking drong de kanselier zijn steun aan voor een EU-quotastelsel voor de opvang van vluchtelingen.

“Landen willen zelf bepalen wie ze binnenhalen. Er is geen nationale plicht met betrekking tot multiculturalisme,” zei Gauland.

AfD medeoprichter Alice Weidel had ook veel te zeggen tijdens de bijeenkomst, met inbegrip van haar standpunt dat Merkel probeert het Verenigd Koninkrijk te straffen voor het stemmen om de Europese Unie te verlaten.

“De EU wil een voorbeeld van Groot-Brittannië gaan maken, een bestraffing die elke economische of politieke reden overstijgt. Dit is niet hoe men een Europese partner behandelt,” zei Weidel. “Nu zijn Brussel, Parijs en Berlijn bang dat anderen zouden kunnen volgen, dat andere landen in Europa hun soevereiniteit zouden kunnen terugnemen”.

“Vervolgens beschuldigde zij de Europese Commissie van “het voornemen om de toegang van Groot-Brittannië tot de interne markt zelfs tijdens de overgangsperiode te beperken”. Een dergelijk plan tegen de grootste handelspartner van Duitsland in de EU komt erop neer dat “vrijhandel en concurrentie als gijzelaar worden genomen en een mislukte EU-ideologie worden”, aldus Weidel.

“De goede handelsbetrekkingen met Groot-Brittannië en de rest van het continent moeten worden gehandhaafd – anders zal Europa in de wereldhandel worden benadeeld. Merkel bleek minder beledigd te zijn door Weidels opmerkingen, omdat zij in ieder geval in het parlement bleef terwijl de AfD-leider het woord voerde.

Hoewel sommige opmerkingen van de AfD-leiders donderdag in de Bundestag werden aangemoedigd, blijft het een feit dat de populariteit sterk is toegenomen. Uit recente opiniepeilingen is gebleken dat het een record-hoge steun heeft gekregen en voor het eerst populairder is geworden dan de sociaal-democraten (SPD).

BRON: RT.com

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top