CensuurVrij.com
EconomieBlanke Zuid-Afrikaanse boeren worden na het stemmen van hun land beroofd.

Blanke Zuid-Afrikaanse boeren worden na het stemmen van hun land beroofd.

door

Blanke Zuid-Afrikaanse boeren zullen van hun land worden verwijderd na een aardverschuiving in het parlement.

De grondwet van het land zal nu waarschijnlijk worden gewijzigd om de inbeslagname van land zonder compensatie mogelijk te maken, na een motie van de radicale marxistische oppositieleider, Julius Malema.

Na het stemmen afgelopen dinsdag werd er met 241 stemmen voor en 83 tegen gestemd, en het beleid was een belangrijke factor in het platform van de nieuwe president Cyril Ramaphosa na de overname van Jacob Zuma in februari.

De heer Malema zei dat de tijd voor “verzoening voorbij is”. “Nu is het tijd voor gerechtigheid”, aldus Nieuws24.

“We moeten ervoor zorgen dat we de waardigheid van ons volk herstellen zonder de misdadigers, die ons land hebben gestolen, schadeloos te stellen.”

De heer Malema heeft zich al lang verbonden tot onteigening zonder compensatie. In 2016 vertelde hij zijn medestanders dat hij “niet opriep tot het afslachten van blanke mensen – althans voor nu”.

Uit een Zuid-Afrikaanse overheidscontrole van 2017 bleek dat blanke mensen 72 procent van de landbouwgrond in handen hadden.

De minister van Binnenlandse Zaken voor het regerend Afrikaans Nationaal Congres zei: “Het ANC steunt ondubbelzinnig het principe van onteigening van land zonder compensatie”.

Het staat ongetwijfeld dat het grond onteigend zal worden zonder compensatie.

Pieter Groenewald, partijleider van Freedom Front Plus, zei dat het besluit om blanke boeren van hun land te ontdoen’ onvoorziene gevolgen zou hebben die niet in het belang zijn van Zuid-Afrika’.

De adjunct-directeur van de burgerrechtengroep Afriforum zei dat de motie in strijd is met afspraken die aan het eind van de apartheid zijn gemaakt.

“Deze motie is gebaseerd op een vertekend beeld van het verleden”, aldus Ernst Roets.

De term “onteigening zonder compensatie” is een vorm van semantische fraude. Het is niets meer dan racistische diefstal.”

Het ANC staat steeds meer onder druk om de landherverdeling te bespoedigen en zo de steun van het ANC aan armere zwarte kiezers te versterken in de aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar.

Het Parlement heeft zijn grondwettelijk comité opgedragen om uiterlijk op 30 augustus verslag uit te brengen over deze kwestie.

Gebottelde en vaak gewelddadige herverdeling van land in het buurland Zimbabwe onder voormalig leider Robert Mugabe zorgde ervoor dat vele blanke boeren hun verwoeste boerderijen verlieten, en de productiedaling veroorzaakte een economische crisis die het land nog steeds achtervolgt.

Blanke boeren bezaten 73 procent van het bouwland tegen 85 procent toen de apartheid in 1994 eindigde, aldus een recente studie.

“De tijd voor verzoening is voorbij; nu is het tijd voor gerechtigheid,” zei EFF-leider Julius Malema tegen het parlement.

“Het gaat over onze waardigheid. We zoeken geen wraak…. alles wat onze mensen ooit gewild hebben, is hun land waar hun waardigheid geworteld en gegrondvest is.”

BRON: Dailymail.CO.UK

3 reacties

 • Jandre:

  My Liewe Volk. Waar daar n God is, bestaan daar nie so iets soos toeval nie.Onse Vader laat hierdie beker verby kom, weens Sy wil, en nie onse wil nie. Wat sou dit beteken om Christus te volg? Wat moes Hy deurgaan? Is die dood nie oorwin nie? Die Bloedprys was nie vir niks betaal nie. Ons was elende belowe en dat dinge so baie erg sal word. En ons moet volhard, in Hom.
  Daar is niks, wat onse vyand, ons aan kan doen, wat erger is, as wat vir onse vyande wag, aan die ander kant, van die sluier van die eeuwigheid nie. Dis rerig erger as selfs marteling, verkragting en moord. En hulle straf is euwig sonder einde. Daarom moet ons standvastig bly in opregtheid en regverdigheid ten alle opsigte. Die wat swik, val langs die pad. Ons Koning Kom en dag van spektakel nader. Die bose geeste wemel en weet dit, soos hulle deur die van n minder natuur, mannifesteer. Dit wys deur hul gruweldade. Hulle wys ons net lelik en haat ongeag wat ons probeer.
  Is dit moreel en ethies verantwoord om in naam van Regverdigheid en Opregtheid, in Opstand te kom teen die bose? Kan ons verwag dat die Aller Hoogste ons sal ondersteun in dit? As onreg die wet van die land word, is rebellie gepas of die juiste besluit? Die Bybel leer ons mos dat die wereld behoord tydelik nog aan die duiwel. En die wereld wou nie duld, dat die ou Suid Afrika moet uitblink nie. Want sy lig het destyds geskyn en bose harte het jaloers geword.
  Mense, ons hoop is in Christus, en die Eerste Opstanding. Ons is n nuwe Koningkryk belowe, nie hierdie wereld nie, maar een wat nog moet kom. Klaar gepraat.

 • penny:

  There will be no way we will stand by without a fight…allow these thugs to take away from us… Our land ..My ancestors landed here from Rotterdam in 1673 What am i? still part Dutch… British… my oma a Khoisan…. I am a South African.. more right to the land than any black person walking around… NOT… This is our South Africa.. Our Beloved Country…but as Alan Paton.soo rightly said. ”Cry Our Beloved Country…Cry Our Beloved Country…Cry Our Beloved Country…”’ is how we feel But giving in without a fight? forget it…

 • penny:

  ..Need to add…it is not only farms the thugs want… but also our home in the Cities, suburbs,,, towns…. Everything white owned they want… Hope they take over the bank loans as well

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top