CensuurVrij.com
BuitenlandHoe de vrijheid van meningsuiting sterft in Merkel’s “politiestaat”?

Hoe de vrijheid van meningsuiting sterft in Merkel’s “politiestaat”?

door

Beatrix von Storch van de populistische AfD-partij werd geblokkeerd en zelfs beschuldigd van het plegen van de misdaad tot het aanzetten van het volk van Duitsland. Het behoeft geen betoog dat de zaak ongegrond was en door de autoriteiten werd afgesloten zonder dat er zelfs maar een onderzoek werd ingesteld.

Hetzelfde gebeurde met Michael Stürzenberger, een verslaggever voor het plaatsen van een historisch nauwkeurig beeld van de Grand Mufti en Hitler. Hij werd zelfs veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden, die pas later in hoger beroep werd verworpen.

Deze aanval op de vrijheid van meningsuiting vindt echter niet alleen meer online plaats. De vrouwenmars tegen migrantengeweld in Berlijn op 17 februari werd op 17 februari goedgekeurd, maar door linkse aanhangers toch geblokkeerd. Natuurlijk hebben mensen het volste recht om een tegen protest te beginnen, maar ze hebben niet het recht om een vreedzaam protest meer dan 3 uur lang te blokkeren.

Deze illegale blokkade werd geholpen door groene en linkse politici. De politie slaagde er niet alleen niet in om hun werk te laten mislukken door de weg naar de mars niet vrij te maken. AfD-politici en demonstranten beweren dat de politie tegen hen heeft gelogen over de pogingen daartoe.

Een van de sprekers ervoer ook uit de eerste instantie wat er gebeurt als je een verkeerde mening hebt. David Berger werd 30 dagen van Facebook verbannen wegens het spreken tijdens de demonstratie. YouTube haalde zelfs de #120db-video er af van vrouwen die zich verzetten tegen geweld door migranten. Het werd pas teruggeplaatst na een enorme terugtrekking.

Intimidatie gebeurt helaas niet alleen online. Uta Ogilvie, de organisator van de anti-merkeldemonstratie in Hamburg onder het motto’ Merkel muss weg’, dat zich vertaalt in’ Merkel moet vertrekken’, moest iets veel erger ervaren.

Antifa schurken vielen haar huis binnen en gooiden op 12 februari een steen door het raam van haar kinderkamer. Gelukkig raakte niemand gewond, maar men staat stil bij de gedachte wat voor soort mensen kinderen op deze manier in gevaar zouden brengen. Inmiddels heeft ze aangekondigd om uit angst voor haar kinderen geen demonstraties meer te plannen.

Niet genoeg dat dit wordt gedaan tegen de mensen die nu politici als Heiko Maas, die een van de architecten van NetzDG is, wil dat de AfD, een democratisch gekozen partij, wordt gecontroleerd door het Internationaal Bureau voor de Bescherming van de Grondwet. Het agentschap heeft medio februari de volgende verklaring aangeboden:

Men ziet op dit moment “onvoldoende aanwijzingen voor een extreemrechtse poging” in de AfD. Een beïnvloeding of zelfs controle door rechtsextremisten is op dit moment niet herkenbaar “.

Aan de andere kant is internationale minister van Onderwijs Johanna Wanka (CDU) onlangs veroordeeld voor een schending van de grondwet door het Hoge gerechtshof. Ze riep op tot een boycot van een AfD-demonstratie in 2015. De rechtbank oordeelde dat zij in strijd was met “gelijke kansen” jegens hen.

Toch is er hoop, want steeds meer Duitsers zijn zich bewust van de realiteit van de censuur. Er zijn al enkele protesten tegen Merkel en haar beleid van open grenzen en er zijn er nog meer.

Op 3 maart is een grote demonstratie in Kandel gepland. Het 15-jarige Duitse meisje Mia werd daar door een Afghaanse asielzoeker vermoord. Hij beweerde 15 te zijn, maar medische tests hebben aangetoond dat hij waarschijnlijk veel ouder is.

Verder heeft bestuurslid Steffen Königer van AfD aangekondigd dat een grote demonstratie in het voorjaar in Berlijn is gepland in een aankondiging voor nieuwe verkiezingen. Deze ontwikkelingen zijn zeker de moeite waard om te volgen als niets anders dan te bekijken of Merkel haar greep op de macht kan behouden.

BRON: Voice of Europe

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top