CensuurVrij.com
BuitenlandDenemarken verdubbeld straffen voor criminele asielzoekers.

Denemarken verdubbeld straffen voor criminele asielzoekers.

door

Denemarken onderneemt vanaf nu drastische maatregelen tegen de criminaliteit van buitenlanders in eigen land. Volgens een krantenbericht wil de overheid zich met name richten op maatschappelijke vraagstukken. De Deense premier Lars Løkke Rasmussen kondigde in zijn nieuwjaarstoespraak aan dat 2018 het jaar zal zijn waarin er minder misdaden zullen plaatsvinden in Deense migrantenbuurten.

De eerste details van de plannen van de Deense regering zullen deze week worden gepubliceerd. Sommige punten zijn echter al eerder uitgelekt. De Deense dagblad Berlingske meldt dat het Scandinavische land twee keer zo hard wil straffen voor misdaden die in een sociaal achtergestelde wijk zijn gepleegd als in de rest van het land.

Pas in het parlementaire proces wordt besloten welke strafbare feiten er onder de richtlijn moeten vallen. Volgens minister van Justitie, Søren Pape Pape Poulsen, gaat het hier vooral om drugshandel, vandalisme, inbraken en bedreigingen. Met andere woorden, de minister van Justitie vertelde de krant “Berlingske” dat het een misdrijf was dat de opkomst van parallelle samenlevingen in de hand werkte.

Het Deense ministerie van Volkshuisvesting definieert sinds 2010 jaarlijks de ergste sociale hotspots van het land. Het aantal varieert per locatie. Eind 2017 stonden 22 zogenaamde gettogebieden op de lijst. Hiertoe behoren de wooncomplexen Mjølnerparken in Kopenhagen en Gellerupparken in Aarhus. Om als Deens getto te worden geclassificeerd, moet aan drie van de vijf criteria worden voldaan. De gebieden moeten meer dan 1.000 inwoners hebben en moeten een hoog werkloosheidsniveau, een groot aantal immigranten, een hoge misdaadcijfer en een laag onderwijs- en inkomensniveau hebben.

Momenteel zijn er 22 van deze probleemgebieden in Denemarken. De Deense regering wil het aan de lokale politieagenten overlaten om te beslissen in hoeverre dubbele straffen zullen worden toegepast op hun bevoegdheidsgebieden. Het maatregelpakket omvat ook een sterke uitbreiding van de aanwezigheid van de politie in probleemgebieden.

De Deense sociaal-democraten zijn het met elkaar eens. Trine Bramsen, woordvoerder van het juridische beleid in de sociaal-democratische oppositie, beschreef de maatregel als redelijk. De Deense sociaal-democraten hebben de afgelopen jaren een patriottische houding aangenomen. Pas in februari werd bekend dat de partij het recht op asiel in Denemarken volledig wilde afschaffen. In plaats daarvan moeten asielzoekers asiel aanvragen in kampen die door Denemarken in Afrika worden beheerd en daar blijven in afwachting van een oplossing.

BRON: Anonymousnews.ru

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top