CensuurVrij.com
EconomieZuid-Afrikaanse parlement stemt voor inbeslagneming van grond van blanke boeren.

Zuid-Afrikaanse parlement stemt voor inbeslagneming van grond van blanke boeren.

door

De voorstanders van de motie gaven harde verklaringen af; News24 meldde dat Malema vóór de verkiezingen zei: “De tijd voor verzoening is voorbij. Nu is het tijd voor gerechtigheid”. Gugile Nkwinti, minister van Waterzaken: “Het ANC (Afrikaans Nationaal Congres) steunt ondubbelzinnig het principe van onteigening van land zonder compensatie. Er bestaat geen twijfel over, grond zal onteigend worden zonder compensatie.

DA Parlementslid Thandeka Mbabama betoogde dat onteigening zonder compensatie “geen deel kan uitmaken van de oplossing”, en voegde er aan toe dat deze kwestie werd gebruikt als een afleiding van ANC’s mislukkingen met landhervormingen, en was een “leugen van het ANC, die vreest dat links door het EFF wordt overspoeld”. Ernst Roets, plaatsvervangend CEO van AfriForum, verklaarde: “Deze motie is gebaseerd op een vertekend beeld van het verleden. De term “onteigening zonder compensatie” is een vorm van semantische fraude. Het is niets meer dan racistische diefstal.

Zoals The Daily Mail opmerkte, “A 2017 Zuid-Afrikaanse overheidsaudit ontdekte dat blanke mensen 72 procent van de landbouwgrond in bezit”.

De stemmen zullen worden behandeld door de Commissie voor constitutionele herziening, die vóór 30 augustus verslag moet uitbrengen aan het Parlement.

BRON: Daily Wire

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top