CensuurVrij.com
BuitenlandWe geven niets om de gevoelens van blanken. – Malema

We geven niets om de gevoelens van blanken. – Malema

door

Zuid-Afrika vertegenwoordigt een natie in verval, de economie is tot stilstand gekomen, de overheidsinstellingen hebben zich beziggehouden met ongebreidelde corruptie en een van de grote steden zit bijna zonder water. Maar nu heeft de regering van Zuid-Afrika officieel een economische en mensenrechtenramp veroorzaakt.

De leider van de Economic Freedom Fighters (EFF) gebruikte een toespraak in een drukke arena in Johannesburg om te bevestigen dat hij de burgemeester van Port Elizabeth wilde ontslaan, van wie het bestuur zijn partij na de verkiezingen in 2016 gesteund heeft.

De burgemeester van de stad aan de zuidkust, Athol Trollip, is lid van de Partij van de Democratische Alliantie (DA) die Port Elizabeth, Johannesburg en Pretoria bestuurd heeft met de steun van de EFF van Malema.

Maar sinds het aftreden vorige maand van president Jacob Zuma, lange tijd het doelwit van Malema’s woede, heeft de EFF zijn aandacht verlegd naar de belangrijkste DA oppositie, waarbij zij ervan beschuldigd worden een racistische partij te zijn die de belangen van blanken behartigen.

“Alle blanke mensen die stemmen voor DA, die boos zijn op wat wij gaan doen in PE… kunnen allemaal naar de hel vliegen, we geven niet om hun. We geven niets om de gevoelens van blanken,” zei hij luidruchtig met applaus en gejuich.

“We haten blanke mensen niet, we houden alleen van zwarte mensen”.

Malema heeft getracht de banden met het regerend Afrikaans Nationaal Congres (ANC) te herstellen sinds president Cyril Ramaphosa vorige maand Zuma heeft opgevolgd.

“Ramaphosa moet het juiste doen. Het maakt ons niet uit of hij een miljardair is, we willen dat hij het juiste doet,” zei Malema.

Malema richtte de EVF op in 2013 toen hij samen met een aantal bondgenoten uit het ANC werd verdreven en de partij heeft nu op twee na grootste aantal parlementsleden in de Nationale Assemblee.

In zijn toespraak verwelkomde Malema de recente resolutie van het ANC om te proberen het proces van herverdeling van grond onder “rechtmatige eigenaars” te bespoedigen, wat in brede kring wordt begrepen als een overdracht van grond, die eigendom is van blanken, aan economisch benadeelde zwarten.

“We willen het land geven aan onze mensen, het zal ook gebeuren, het zal gebeuren in ons leven, of ze het nu leuk vinden of niet. Het land zal worden teruggegeven,” zei hij.

“We gaan niet naar Groot-Brittannië luisteren, we gaan niet naar het Europees Parlement luisteren, we zullen niet naar de VN luisteren – we gaan luisteren naar de bevolking van Zuid-Afrika,” voegt Malema eraan toe.

Hij verwees naar een brief die dinsdag door de rechtse Britse UKIP-lid, Janice Atkinson, aan de minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, werd gestuurd en waarin hij Londen opriep “om in te grijpen” vanwege de kwestie van de herverdeling van land in Zuid-Afrika.

BRON: IOL.CO.ZA

Tags:

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top