CensuurVrij.com
BuitenlandAanval van Alliantie: geen spoor van Duitse democraten.

Aanval van Alliantie: geen spoor van Duitse democraten.

door

Maar de invloed is zeker niet beperkt tot verenigingen die zijn opgebouwd van politiek naar machtige spelers. De Turkse islamitische belangen worden ook sterk vertegenwoordigd in de gevestigde partijen, niet in de laatste plaats door hooggeplaatste regeringsleden, zoals Aydan Özoğuz, de zus van twee islamisten.

Voor het eerst in 2017 nam een Turkse partij, de Alliantie van Duitse Democraten (ADD), zelfs deel aan de Bondsdagverkiezingen. Met DENK zit een dergelijke organisatie al in het hoogste parlement van onze Nederlandse buren. Sindsdien heeft zij zich volledig gedragen als woordvoerder van deze wereld, door publieke schandalen op te richten en integratiebeleidskwesties aan de kaak te stellen. Kenmerkend voor Turkse partijstichtingen is de divisiebenadering met een eenzijdig rentebeleid. Ze zijn niets meer dan de verlengde arm van Erdoğans AKP. Ironisch genoeg houden de Duitse media zich echter nog steeds vast aan hun concept van de’ migrantenpartij’ om hun doelen en missie te verbergen. Dit geldt ook voor de ADD, die expliciet alle “vrienden van Turkije” heeft aangesproken in de verkiezingscampagne van de Bondsdag en reclame heeft gemaakt voor het portret van zijn leider uit de Bosporus.

Met een strafrechtelijke klacht wil men ervoor zorgen dat het bestuur van Essen zijn liefdadigheidsstatus verliest en faillissement moet aanvragen.

De ADD, in 2016 opgericht met veel zelfvertrouwen in Noordrijn-Westfalen, is sindsdien nauwelijks meer in de aandacht geweest. Mickrig was de steun van de kiezers bij de verkiezingen in 2017 voor de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen en de verkiezing in de Bondsdag eindigde ook met een buiklanding. Slechts 0,1% van de stemmen werden geregistreerd. Ten tijde van de stichting heeft voorzitter Remzi Aru een resultaat van ten minste 10% bekendgemaakt. Dit zou echter een wijziging van de kieswet noodzakelijk hebben gemaakt, waardoor linkse en moslimgroepen steeds opnieuw ter discussie zouden zijn gesteld: Ouders moeten op hun minderjarige kinderen kunnen stemmen. Dit zou het gemakkelijk mogelijk maken om een half aantal ADD stemmen per gezin bij elkaar te laten komen. Dit is echter nog niet het geval en dus moet de ADD op andere manieren stemmen verwerven. Onverwacht, na een dagenlange discussie over de foodservice in Essen, kreeg ze de kans om haar aandacht op zichzelf te vestigen. Een strafrechtelijke klacht is bedoeld om ervoor te zorgen dat het schoolbord zijn non-profitstatus verliest en failliet moet gaan. Naar aanleiding van racisme dat onder meer door Pro Asyl, een minister van Sociale Zaken en de Frankfurter Rundschau werd bevestigd, hadden zij een “strafrechtelijke klacht ingediend wegens verdenking van belastingontduiking, wegens het ontbreken van een non-profitstatus”. De argumentatie is even hobbelig als de formulering zelf, en natuurlijk heeft de publiciteit geen kans van slagen. Dat is echter niet de bedoeling van Turkse tegenstanders.

De ADD moet worden beschuldigd van het misbruiken van het pleidooi van liefdadigheid voor het lobbyen bij kiezers.

Zij lijken in de eerste plaats moslims te willen aansporen, vooral de miljoenen Turken wier stem ze nodig hebben om de vleespotten van de grote politiek te bereiken. Daartoe heeft ADD ook de oprichting aangekondigd van een eigen voedselvoorziening voor de armen, genaamd “SOFRA”, het Turkse woord voor “schoolbord”, met de nadruk op het aanbod van moslims. Een oproep tot “Turkse en internationale restaurants of hotels” moet de moslimklanten “halal” voedsel aanbieden. Het zou goed zijn als er naast de vele bestaande liefdadigheidsinstellingen nog een andere zou worden opgericht om het welzijn van de armste te waarborgen. Als partij moet de ADD echter de beschuldiging aanvaarden dat zij het voorwendsel van liefdadigheid misbruikt hebben om potentiële kiezers te lokken met liefdadigheidscadeaus. De opmars is ook zo verraderlijk omdat het niet de creatie is van een extra aanbod dat op de voorgrond staat, maar het uitgesproken doel om wraak te nemen op de Essen tafel. Maar terwijl Angela Merkel, de voorzitter van de Tafeln in Duitsland, publiekelijk heeft gezegd om niet bereid is om te worden bekritiseerd voor de gevolgen van haar valse politiek, zegt de ongewoon weelderige kanselier niets over het feit dat de Turkse partij de gebeurtenissen in Essen misbruikt heeft voor haar goedkope zelfpromotie. Dit hoeft niemand te verbazen, maar het onthult wel een politiek-mediale kaste, die alleen maar de beschuldiging van kannibalisatie oproept wanneer vermeende of werkelijke rechten worden verwoord.

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top