CensuurVrij.com
BuitenlandEen zwarte Afrikaan: “Hoe de blanken alles hebben opgebouwd in Zuid Afrika.”

Een zwarte Afrikaan: “Hoe de blanken alles hebben opgebouwd in Zuid Afrika.”

door

Een zwarte Zuid Afrikaan verteld over hoe de blanken het land hebben opgebouwd.

In de tijd dat het land onder de Britten stond, waren de Zuid-Afrikaanse blanken (Boeren) zeer ontevreden over de manier waarop de dingen werden gedaan en wilden ze niets minder dan zelfbeschikking. Het recht om over hun eigen toekomst te beslissen. Nu weet iedereen dat de Boeren fel patriottisch en trots nationalistisch zijn. Ik moet bekennen dat ik geen andere mensen ken die zo trots zijn op hun identiteit, zo vol vertrouwen in hun capaciteiten en zo optimistisch zijn over hun capaciteiten en vooruitzichten als de Afrikaners van Zuid-Afrika. (Ik kan alleen maar pure bewondering voelen voor de geest van deze natie, die de Boeren Afrikaners onder elkaar hebben. Iets dat de zwarte mensen misschien zouden moeten evenaren)

In het parlement vochten de Boeren in 1948 onder auspiciën van de National Party Britse overheersende tand en nagel tot ze de regering in 1948 onder auspiciën van de National Party wonnen totdat zij 12 jaar later volledige onafhankelijkheid van de Britten verwierven en het land hun eigen land konden gaan noemen. Nu waren de Boeren niet alleen passieve sprekers. Ze waren scherpzinnige planners en ijverige mannen, harde arbeiders die niet verlegen waren om hun kaki shirt mouwen op te rollen en vies te worden van het werk. De Boeren waren niet alleen harde arbeiders, maar ook harde denkers. En de Boeren waren ook onvermoeibare organisatoren van de gemeenschap. De volgende uiteenzettingen vormen het bewijs van de beweringen die ik hierboven heb gedaan.

Terwijl de Boeren vaders en grootvaders in het parlement debatteerden over de toekomst van Zuid-Afrika, leverde de Afrikaner Volksbewegings (Civil Society Movements) geweldig werk in het organiseren van de Boeren gemeenschappen in het hele land om de sociale cohesie te versterken. En er werden particuliere fondsen opgericht om heldere jonge Boeren-studenten naar universiteiten overzee te sturen om de wijsheid van die tijd te leren. Als gevolg daarvan studeerden jonge Afrikaner-wetenschappers af aan Europese universiteiten met diploma’s die hen toerustte met de kennis van hoe ijzererts om te zetten in een industrieel product, genaamd staal, dat een handelswaar bleek te zijn waarvan de commerciële waarde van onschatbare waarde was. Nu hebben de Boeren vaders en besluitvormers een industriële melkkoe opgericht onder de naam Iscor/Yskor.

In 1958 trokken de Boeren, nog voordat ze onafhankelijk werden van de Britten, terug uit het Britse Gemenebest. Zij stonden nu voor de uitdaging om brandstof tegen te hoge prijzen in te voeren uit landen die lid waren van het Commonwealth. Maar zoals ik al eerder zei, zijn de Afrikaners, de Zuid-Afrikaanse Boeren, slimme denkers, slimme pragmatisten en stoere zakenmensen. Eerder, enkele jaren eerder, hadden ze hun slimme Boerenzonen, heldere en scherpe jonge Afrikaners gestuurd om in het buitenland te studeren over wat toen een relatief nieuwe technologie was om steenkool om te zetten in brandstof. Met de nieuwe hekserij die ze hebben geleerd overzee, de Boerenzonen, hielp zij hun Vaders om een olie verwerkende gigant op te richten, die ze trots de Suid Afrikaanse Steenkool en Olie Ko-operasie/ Zuid-Afrikaanse kolenolie-industrie genoemd hebben.

Met geld uit de zelfgemaakte industriële melkkoeien kon de Boers eenvoudig en gemakkelijk secundaire industrieën lanceren en in stand houden; Transport (SAA, SAR,), ambtenarendienst (Post Office), Infrastructuur (Telkom, EVKOM, EVKOM, etc.).

De Boeren richtte zelfs een eigen onderzoeksorgaan op, het CSIR (Raad voor Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek) toen het ANC de regering van de Boers overnam, hadden de Boeren al serieuze vooruitgang geboekt met onderzoek naar de opwekking van kernenergie (elektriciteit).

Er is hier niet genoeg ruimte om alles uit te leggen wat de Boeren hadden gedaan voor het land dat ze hun land noemden. Maar mijn punt is: wat doen zwarte mensen om zichzelf op te tillen, net zoals de Boeren zichzelf omhoog wilden tillen en zich wilden bevrijden van de Britten? Wat zijn zwarte mensen bereid om te doen behalve jammeren en huilen?

Waar zijn de bewegingen van het Zwarte maatschappelijk middenveld? Tot op de dag van vandaag hebben de Boeren nog steeds AfriForum. De naam kan veranderd zijn van Broederbond, Volksbeweging of hoe de Afrikaners het ook willen noemen, maar de Geest is nog steeds dezelfde; de Geest van zelfbeschikking en het onbedwingbare verlangen om de vrijheid te hebben om je eigen lot te bepalen. De geest van de volksheid (natie, gemeenschap, saamhorigheid, eenheid of broederschap wel te verstaan). De juiste Geest. De Geest zonder welke niets bereikt kan worden.

Misschien toen Oliver Tambo in 1979 zei dat het ANC soms hun vijand moest imiteren, had hij in gedachten enkele van de weinige dingen die ik hier noemde en die de Boeren zonder enige schaduw van twijfel bereikt hebben; en zo prachtig hebben volbracht.

Onderwijs voor de Boerenkinderen tijdens het bewind van de NP was iets om te bewonderen. Het was een onderwijs die hen ertoe aanzette reuzen zoals EVKOM, TELKOM, YSKOR, SASOL, SAS (Suid-Afrikaanse Spoorwee) en anderen te creëren. Welk soort onderwijs geven we onze kinderen vandaag de dag? Als je het leuk vindt, kun je kijken naar een artikel dat ik twee weken op mijn tijdlijn hier op Facebook heb geplaatst, ik heb het niet verwijderd. Het heet ONDERWIJS VAN EEN ZWARTE KIND.

En ten slotte, wat hebben wij in die drieëntwintig jaar opgebouwd, sinds dat het ANC, de bevrijdingsorganisatie van de zwarte man, aan de macht is geweest. Waar is de Black Power? Wat doen we behalve klagen en onszelf als slachtoffer te projecteren? De Afrikaners hebben Afriforum nog steeds; wat hebben wij?

Geschreven door:
Mmatlou Josias Ntjana(een Zulu)

1 Reactie

  • Lily Demuynck:

    Schitterende en verhelderende artikels. Bedankt daarvoor !

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top