CensuurVrij.com
ReligieLonden sluit 500 kerken en opent 423 nieuwe moskeeën.

Londen sluit 500 kerken en opent 423 nieuwe moskeeën.

door

“Londen is meer islamatisch dan veel moslimlanden bij mekaar”, aldus Maulana Syed Raza Rizvi, een van de islamitische predikers die nu “Londonistan” leidt, zoals de journalist Melanie Phillips de Engelse hoofdstad heeft genoemd. Nee, Rizvi is geen rechtsextremist.

Nobelprijswinnaar voor Literatuur, Wole Soyinka, was minder genereus. Hij noemde het Verenigd Koninkrijk “een beerput voor islamisten”.

“Terroristen kunnen het multiculturalisme van Londen niet verdragen”, zei de Londense burgemeester Sadiq Khan na de dodelijke terreuraanslag op Westminster vorig jaar. Het tegendeel is waar: Britse multiculturalisten voeden het islamitisch fundamentalisme.

Vooral Londenistan, met 423 nieuwe moskeeën die worden gebouwd op de droevige ruïnes van het Engelse christendom. Veel iconische christelijke kerken in Londen zijn omgebouwd tot moskeeën

Gatestone Institute rapporteert: De Hyatt United Church werd gekocht door de Egyptische gemeenschap om zich te veranderen in een moskee. De Sint-Pieterskerk is omgevormd tot de Madina Moskee. De Brick Lane Moskee werd gebouwd op een voormalige Methodistische kerk. Niet alleen gebouwen worden veranderd, maar ook mensen. Het aantal bekeerlingen tot de islam is verdubbeld; vaak omarmen zij de radicale islam, zoals bij Khalid Masood, de terrorist die Westminster trof.

De Daily Mail publiceerde foto’s van een kerk en een moskee op enkele meters van elkaar in hartje Londen. In de kerk van San Giorgio, ontworpen om plaats te bieden aan 1.230 aanbidders, kwamen slechts 12 mensen bijeen om de mis te vieren. Bij de kerk van Santa Maria, waren er 20.

De nabijgelegen Brune Street Estate moskee heeft een ander probleem: overbevolking. Te kleine ruimte en kan slechts 100 bezoekers herbergen. Vrijdag moeten de gelovigen de straat op gaan om te bidden. Gezien de huidige trends wordt het christendom in Engeland een relikwie, terwijl de islam de religie van de toekomst wordt.

In Birmingham, de op één na grootste Britse stad, waar veel jihadisten wonen en hun aanvallen orkestreren, domineert een islamitisch minaret de atmosfeer. Er zijn petities om Britse moskeeën toe te staan en de islamitische gelovigen drie keer per dag te laten oproepen tot gebed met behulp van luidsprekers.

In 2020 zal het aantal moslims dat gebeden bijwoont naar schatting ten minste 683.000 bedragen, terwijl het aantal christenen dat wekelijks de Mis bijwoont zal dalen tot 679.000. Het aantal moslims dat de gebeden bijwoont, zal in 2020 zijn gedaald tot 679.000 christenen. Het nieuwe culturele landschap van Engelse steden is aangebroken; het homogeniseerde, christelijke landschap van staatsgodsdienst is in retraite”, aldus Ceri Peachof Oxford University. Terwijl bijna de helft van de Britse moslims jonger is dan 25 jaar, is een kwart van de christenen ouder dan 65 jaar. In nog eens 20 jaar zullen er meer actieve moslims zijn dan kerkgangers,” zegt Keith Porteous Wood, directeur van de Nationale Secular Society.

Sinds 2001 zijn 500 Londense kerken van alle kerkgenootschappen veranderd in particuliere woningen. In dezelfde periode hebben de Britse moskeeën zich steeds meer verspreid. Tussen 2012 en 2014 was het percentage Britten dat zich als Anglicanen identificeert gedaald van 21% naar 17%, een daling van 1,7 miljoen mensen, terwijl het aantal moslims volgens een onderzoek van het gerenommeerde NatCen Social Research Institute met bijna een miljoen is toegenomen. Kerkgangers dalen in een tempo dat hun aantal binnen een generatie drie keer lager zal zijn dan dat van moslims die elke vrijdag regelmatig naar de moskee zullen gaan.

Demografisch gezien heeft Groot-Brittannië een steeds meer islamitisch gezicht gekregen, in plaatsen als Birmingham, Bradford, Derby, Dewsbury, Leeds, Leeds, Leicester, Liverpool, Luton, Manchester, Sheffield, Waltham Forest en Tower Hamlets. In 2015 bleek uit een analyse van de meest voorkomende naam in Engeland dat het Mohammed was, inclusief spellingvariaties als Mohammed en Mohammad.

De belangrijkste steden hebben grote moslimpopulaties: Manchester (15,8%), Birmingham (21,8%) en Bradford (24,7%). In Birmingham heeft de politie net een terroristische organisatie ontmanteld; ook is de kans groter dat een kind in een moslimfamilie wordt geboren dan in een christelijke familie. In Bradford en Leicester zijn de helft van de kinderen moslims. Moslims hoeven niet de meerderheid te worden in het Verenigd Koninkrijk; ze hoeven alleen maar geleidelijk aan de belangrijkste steden te islamiseren. De verandering vindt al plaats. Londonistan “Londenistan” is geen nachtmerrie voor de moslimmeerderheid; het is een culturele, demografische en religieuze hybride waarin het christendom afneemt en de islam vooruitgaat.

Duizenden moslims nemen deel aan een openbare buitengebedsdienst in Birmingham, Engeland, op 6 juli 2016. (Gebeurtenisbron: Ruptly video schermafbeelding)

Volgens Innes Bowen, schrijver van ‘The Spectator’, volgen vandaag slechts twee van de 1700 moskeeën in Groot-Brittannië de modernistische interpretatie van de islam, tegenover 56 procent in de Verenigde Staten. De Wahhabis controleert zes procent van de moskeeën in het Verenigd Koninkrijk, terwijl de fundamentalist Deobandi tot 45% controle heeft. Volgens een enquête van het Kenniscentrum voelt een derde van de Britse moslims zich niet “onderdeel van het Britse cultuur”.

BRON: Yournewswire.com

1 Reactie

  • ria schouren:

    Dit is toch niet te geloven Mijn oom voorspelde dat al 30 jaar geleden. Ik moest er hard om lachen. Maar hij heeft helemaal gelijk gekregen. Waar gaat het naar toe.

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top