CensuurVrij.com
EconomieBommenhandel: Duitse banken en bedrijven financieren kernwapens.

Bommenhandel: Duitse banken en bedrijven financieren kernwapens.

door

Welke banken maken kernwapens mogelijk met hun financiële injecties, leningen en investeringen? Dit werd onderzocht door het “PAX”-initiatief in een studie getiteld “Don’t Bank On The Bomb”. PAX maakt deel uit van de in 2017 bekroonde Nobelprijs voor de Vrede, de internationale campagne voor de afschaffing van kernwapens (ICAN). In een door de ICAN opgestelde “lijst van schande” verschenen verschillende grote Duitse banken en andere ondernemingen zoals Siemens.

Volgens het Duitse hoofdstuk van de studie heeft Deutsche Bank sinds 2014 meer dan zes miljard dollar geïnvesteerd in bedrijven die betrokken zijn bij de bouw of uitrusting van kernbommen. Volgens ICAN is er sinds 2014 in totaal meer dan tien miljard dollar van tien Duitse bedrijven naar twintig bedrijven gegaan die betrokken zijn bij de productie van kernwapens. Zoals hierboven vermeld, Deutsche Bank (6,62 miljard sinds 2014), gevolgd door Commerzbank (1,26 miljard) en de verzekeringsgroep Allianz (1,03 miljard dollar).

Internationaal heeft volgens ICAN het Amerikaanse investeringsfonds Blackrock het meeste geld geïnvesteerd in atoombommen en hun infrastructuur: sinds 2014 heeft de financiële groep meer dan 38 miljard dollar gedoneerd aan de kernwapenindustrie. Capital Group (36 miljard), Vanguard (35 miljard), State Street (33 miljard) en JPMorgan Chase met 29 miljard dollar volgen – het zijn allemaal Amerikaanse bedrijven. Van de 25 grootste financiers van de atoombom komen er slechts zes niet uit de VS, waaronder Deutsche Bank op de 20e plaats.

Volgens ICAN zijn Aecom, Boeing, General Dynamics en Lockheed Martin, alle Amerikaanse bedrijven, de belangrijkste producenten van kernbommen en hun infrastructuur. Van de twintig grootste kernwapenproducenten zijn er slechts zes niet in de VS gevestigd, waaronder Safran (Frankrijk), Serco (VK), Larsen & Toubro (India) en Airbus (Nederland).

BRON: Anonymousnews.ru

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top