CensuurVrij.com
EconomieNationale overheid steunt illegalen bij overdracht van frauduleuze bijstand in buitenland.

Nationale overheid steunt illegalen bij overdracht van frauduleuze bijstand in buitenland.

door

Het is niet nieuw dat veel migranten die in Duitsland een sociale uitkering ontvangen een niet onaanzienlijk deel van dit geld naar hun land van herkomst sturen. Of ze zich nu legaal of illegaal in Duitsland bevinden, de Duitse belastingbetaler financiert de specialisten voorlopig. We leven immers in zo’n grote welvaart dat de rest van de wereld er ook een deel van zou moeten krijgen.

Hoeveel geld er daadwerkelijk vanuit Duitsland naar de landen van herkomst van migranten wordt gestuurd, is te zien bij de Wereldbank. De overboekingen van migranten naar hun land van herkomst zijn de afgelopen jaren gestaag toegenomen. De Wereldbank raamt het totale bedrag voor 2017 op 444 miljard US dollar. In 2006 was er nog bijna 200 miljard dollar naar ontwikkelingslanden gestuurd.

Een groot deel van deze overboekingen komt uit Europa, met name uit Duitsland. Verschillende medeburgers hebben hier het gevoel dat ze in het land van melk en honing wonen en zakken gretig de fiscale euro’s in die door ijverige Duitsers zijn uitgewerkt in de vorm van sociale bijstand. Het is immers duidelijk dat de sociale fraude al enige tijd door de staat wordt gesubsidieerd – in ieder geval als de daders geen Duitsers zijn. Een voorbeeld?

In 2010 zat een islamitisch echtpaar in de rechtbank van Solingen. Libanese asielzoekers hadden binnen vier en een half jaar ten onrechte meer dan 75.000 euro ontvangen uit de Asylum seekers Benefits Act. Tijdens een huiszoeking vonden de onderzoekers 26.000 euro aan contant geld en sieraden ter waarde van 64.000 euro. De moslims legden dit uit met de “culturele gebruiken” van hun religie. Volgens de verdachte is het sieraad een familiegeschenk voor familiale en religieuze gelegenheden dat moet worden gerespecteerd in hun islamitische cultuur en niet mag worden verkocht. Daarom mogen de juwelen niet in aanmerking worden genomen, in overeenstemming met de schaamteloze eis van asiel fraudeurs.

De openbare aanklager eiste een gevangenisstraf van drie jaar voor ernstige fraude – in vergelijking met de verdediging, die schaamteloos pleitte voor vrijspraak. De rechter daarentegen keerde terug naar de islamologie en de cultuur van haar medeburgers en legde een belachelijk voorwaardelijke straf op. De criminelen glimlachten moe. Daarnaast dienden zij kort daarna op kosten van de belastingplichtige onmiddellijk een vordering in tegen de invorderingsopdracht voor een bedrag van 75.000 euro en bleven zij sociale bijstand vragen. De rechter had hen tijdens de zitting immers vriendelijk gezegd: “Je had zeker recht op een uitkering – maar op minder uitkering.”

Als u als Duitser (d.w.z. een tweederangs persoon) dit bedrag aan belastingen had ontdoken, zou u direct naar de gevangenis gaan. Volgens de uitspraak van 2008 van het Nationale Hof van Justitie, zal belastingfraude van 50.000 euro of meer een gevangenisstraf tot gevolg hebben. Als migrant is de enige bedreiging in dit geval een doorbetaling van sociale bijstand. En om ervoor te zorgen dat een migrant het naar hun familie kan sturen, die bijzonder snel en goedkoop in hun eigen land verblijven, werkt de nationale regering al jaren aan ondersteuning voor hun, met name door miljarden belastinggeld uit Duitsland over te hevelen.

“Deze financiële overboekingen zijn vaak de enige betrouwbare bron van inkomsten voor migrantengezinnen. Ze verzekeren het bestaan van familieleden, maken deel uit aan onderwijs en gezondheid en maken de ontwikkeling van kleine bedrijven mogelijk”, zegt Mechthild Rawert (SPD), lid van de Bundestag, die al jaren geleden werkte aan het nog meer ondersteunen van migranten bij het illegaal overmaken van geld. Meer dan tien jaar geleden heeft het Bondsministerie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling opdracht gegeven voor een onderzoek naar de beste manier om illegale immigranten en welzijnsfraudeurs te helpen bij het uitgeven van het gefraudeerde geld uit Duitsland.

De nationale regering heeft zo de weg vrijgemaakt voor frauduleuze activiteiten van medeburgers enkele jaren geleden. “Migranten betalen vaak grote bedragen voor een relatief eenvoudige financiële dienst. Deze aanzienlijke vergoedingen verminderen de verzonden bedragen (…)”, blijkt uit onderzoek. Het is zo triest, dat je er bijna om moet huilen. De arme asielzoekers moeten zoveel van hun oplichtingsgeld aan de slechte banken geven dat uiteindelijk nauwelijks  hun families bereikt.”

Het onderzoek is echter ook in andere opzichten opmerkelijk. Zo staat er bijvoorbeeld: “Bij een formele overdracht moet vaak aan bepaalde voorwaarden worden voldaan, anders worden migranten deze financiële diensten ontzegd. Zo moet je jezelf identificeren om geld over te maken.” Als het voor zo’n migrantenpotentie een probleem is om zich met een bank te identificeren, dan kan dat alleen maar betekenen dat deze specialist niet eens in het bezit is van identiteitsdocumenten en dus illegaal in Duitsland aanwezig is. In paragraaf 14 van de Verblijfswet: we hebben het over een strafbaar feit.

In de Bondsrepubliek Duitsland wordt men niet gevangen gezet voor dergelijke ernstige misdaden. Nee, men kan gewoon sociale uitkeringen eisen en ze dan met staatssteun zo goedkoop mogelijk naar hun land van herkomst kunnen sturen. In het kader van een samenwerkingsproject tussen de Frankfurtse School of Finance & Management en de Deutsche Gesellschaft für Technische Zusammenarbeit (GTZ) GmbH en in opdracht van het Duitse Ministerie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling (BMZ) werd de website moneytransFAIR.de zelfs ontwikkeld en online gezet voor migranten in Duitsland. Daar kunnen asielzoekers en andere illegale immigranten zo snel en goedkoop mogelijk controleren hoe zij de sociale uitkeringen die zij in het buitenland hebben ontvangen, kunnen overdragen. Een geweldige hulpmiddel, denk je niet? Zeker als je bedenkt hoeveel ontvangers van sociale uitkeringen alleen al in de afgelopen 3 jaar (meestal illegaal) naar Duitsland zijn gekomen, nemen we allemaal een last van ons hoofd als we weten dat onze miljarden binnenkort snel en goedkoop naar het buitenland zullen gaan.

BRON: Anonymousnews.ru

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top