CensuurVrij.com
BuitenlandVS traint Syrische militanten voor chemische aanvallen onder valse vlag als basis voor luchtaanvallen.

VS traint Syrische militanten voor chemische aanvallen onder valse vlag als basis voor luchtaanvallen.

door

“US Air Force-instructeurs zijn ingezet in de buurt van At-Tanf, om provocaties te organiseren met chemische wapenarsenalen in Zuid-Syrië,” zei de Russische woordvoerder generaal Sergey Rudskoy tijdens een nieuwsbriefing op zaterdag.

“Begin maart werden de saboteur-groepen ingezet in de zuidelijke de-escalatiezone bij de stad Deraa, waar de eenheden van het zogenaamde vrije Syrische leger zijn gestationeerd.”

“Ze zijn bezig met de voorbereiding van een reeks chemische munitie-explosies. Dit feit zal worden gebruikt om de regeringstroepen de schuld te geven. De componenten voor de productie van chemische munitie zijn al geleverd aan de zuidelijke de-escalatiezone onder het mom van humanitaire konvooien van een aantal NGO’s.”.

De geplande provocaties zullen in de westerse media breed worden uitgemeten en zullen uiteindelijk door de door de VS geleide coalitie als voorwendsel worden gebruikt om een aanval op Syrië te beginnen, waarschuwde Rudskoy.

“De provocaties zullen door de Verenigde Staten en hun bondgenoten als voorwendsel worden gebruikt om aanvallen uit te voeren op de militaire en overheidsinfrastructuur in Syrië”, verklaarde de functionaris.

“We registreren de tekenen van de voorbereidingen voor mogelijke aanvallen. In het oosten van de Middellandse Zee, de Perzische Golf en de Rode Zee zijn stations voor kruisraketten opgericht.”

Een andere chemische aanval onder valse vlag wordt voorbereid in de provincie Idlib door de “terroristische groep van het Front van Al-Nusra, in coördinatie met de White Helmets,” waarschuwde Rudskoy. De militanten hebben al 20 containers met chloor ontvangen om het incident te organiseren, zei hij.

Het Amerikaanse leger heeft de beschuldigingen van het Russische ministerie van Defensie verworpen. Pentagon woordvoerder, Adrian Rankine-Galloway, beschreef Rudskoy’s verklaring als “extreem absurd”, meldde RIA Novosti.

Moskou en Damascus hebben herhaaldelijk gewaarschuwd voor ophanden zijnde chemische provocaties, en hebben benadrukt dat verboden wapenarsenalen zijn gebruikt door de militanten. Eerder deze week hebben Syrische regeringstroepen naar verluidt een goed uitgerust chemisch laboratorium in Oost-Ghouta ontdekt. Foto’s uit de faciliteit zijn gepubliceerd door het persbureau SANA. De installatie bevatte moderne hardware van industriële kwaliteit van buitenlandse oorsprong, grote hoeveelheden chemische stoffen en ruw zelfgemaakte munitie en onderdelen.

BRON: RT.com

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top