CensuurVrij.com
EconomieBerlijn: Senaat bedreigt grondeigenaars met onteigening.

Berlijn: Senaat bedreigt grondeigenaars met onteigening.

door

Socialistische almacht op zijn best. De Berlijnse senator voor stadsontwikkeling Katrin Lompscher (links) wil onteigeningen in de stedenbouwkundige gebieden mogelijk maken om op grote schaal nieuwe appartementen te bouwen. Volgens de Tagesspiegel eigent de rood-rode-groene senaat zich tegelijkertijd op een schijnbaar democratische wijze een voorkeursrecht toe, zodat de eigenaren hun land moeten verkopen tegen de prijzen die de socialisten in de Berlijnse senaat hen opleggen.

“Dat is een koude onteigening. Het bestaan wordt hier vernietigd “, zegt een betrokken eigenaar. Het genoemde bedrag is niet het “laatste betalingsbedrag”, het staat ook vermeld in de brief van de Senaat. Uiteindelijk zou de overnameprijs ook lager kunnen zijn.

Een getroffen ondernemer in Köpenick wil een bezwaarschrift indienen tegen de voorkeursregelgeving. Hij kent ook andere eigenaren die zich legaal willen verdedigen, ook joodse. Alle particuliere eigenaren moeten aan het einde van de ontwikkelingsactiviteit betalen voor de toegevoegde waarde van hun eigendom en de nieuw gecreëerde infrastructuur, tenzij ze vrijwillig worden verkocht of onteigend. Ook in de Berlijnse wijk Pankow worden particuliere eigenaren getroffen door de onteigening. En zelfs daar vormt zich verzet tegen de socialistische dromen van het voormalige SED-lid en de huidige Berlijnse Bouwsenator Lompscher. (SB)

BRON: Journalistenwatch.com

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top