CensuurVrij.com
EuropaGroot-Brittannië gehoorzaamt alle EU-wetgevingen, open grenzen tot 2020.

Groot-Brittannië gehoorzaamt alle EU-wetgevingen, open grenzen tot 2020.

door

De hoofdonderhandelaar van de Europese Unie, de heer Michel Barnier, heeft de aankondiging gedaan in een gezamenlijke persconferentie met de Britse David Davis in Brussel, waar de twee “wetsteksten presenteerden die een beslissende stap” in de richting van een definitief akkoord vormt. Barnier en Davis onthulden de enorme mate waarin de regering van Theresa May het Britse Brexit-stemgerechtigde publiek heeft uitverkocht en spraken over een aantal belangrijke beleidsonderwerpen, waaronder immigratie, Britse controle over Britse wetten en het heroveren van de controle over Britse viswateren.

De Franse politicus Barnier, die als eerste sprak tijdens de ontmoeting met journalisten, zei dat Groot-Brittannië ermee had ingestemd om na de officiële Brexit-datum van maart 2019 alle Brusselse wetten nog jaren te blijven volgen onder het mom van een overgangsperiode, maar dat het zelf niet in staat zou zijn om die wet aan te vechten of om zelf beslissingen te nemen.

Barnier zei: “Het Verenigd Koninkrijk zal niet langer deelnemen aan de besluitvormingsprocessen van de EU omdat het na 30 maart 2019 geen lidstaat meer zal zijn”.

“Niettemin zullen alle voordelen van de interne markt, de douane-unie en het Europese beleid behouden blijven en daarom zal van de lidstaten worden geëist dat zij alle Europese regels naleven.

Afgevaardigden hagel Brexit vooruitgang, maar geen Ierse grens doorbraak / AP IMAGES

Barnier maakte ook duidelijk dat Groot-Brittannië ook tijdens de overgangsperiode geen controle zou hebben over immigratie, waarbij alle burgers van de Europese Unie die in de periode tot het jaar 2020 naar het Verenigd Koninkrijk komen altijd volledige rechten zouden hebben, onder wat hij een “nieuwe verblijfsstatus” noemde, en zei dat dit die burgers “rechtszekerheid” zou bieden.

Toch zal de hele deal staan of vallen met het beantwoorden van de vraag over de grens tussen de Europese Unie en Groot-Brittannië, tussen de Republiek Ierland en Ulster, die tot een uiterst belangrijke kwestie is verheven – en met name door degenen die willen dat Groot-Brittannië opgesloten blijft in de Europese Unie. Slechts enkele dagen nadat de Britse Brexit-leider Jacob Rees-Mogg waarschuwde dat de EU Ulster gebruikte om het Verenigd Koninkrijk op de interne markt te houden, verwees Barnier eufemistisch naar de “backstop-oplossing” voor Ierland, waardoor de meest westelijke regio van Groot-Brittannië in de douane-unie blijft.

Davis – wiens voorheen harde pro-Brexithouding tijdens zijn tijd van onderhandelen in Brussel lijkt te zijn afgesleten tot een punt waar hij het nieuws van vandaag over een andere massale capitulatie als goed nieuws begroette – sprak daarna en liet de visserijbommen vallen, waarbij hij toegaf dat niet alleen Groot-Brittannië de controle over zijn visserij niet zou terugnemen, maar dat het aandeel vis dat Britse vissers op grond van de EU-wetgeving in hun eigen wateren mogen vangen, niet zou veranderen tijdens de overgang.

Merkwaardigerwijs prees Davis deze capitulatie als “de bescherming van de belangen van de visserijgemeenschap van het Verenigd Koninkrijk”.

BRON: Breitbart.com

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top