CensuurVrij.com
TechSnowden: Facebook een ‘bewakingsbedrijf’ dat gebruikersgegevens verzamelt en verkoopt.

Snowden: Facebook een ‘bewakingsbedrijf’ dat gebruikersgegevens verzamelt en verkoopt.

door

“Bedrijven die geld verdienen met het verzamelen en verkopen van gedetailleerde privégegevens werden ooit duidelijk omschreven als ‘bewakingsbedrijven’, schreef de voormalige contractant van het Nationaal Veiligheidsagentschap. “Hun herbenoeming tot ‘social media’ is de meest succesvolle misleiding sinds het Ministerie van Oorlog het Ministerie van Defensie is geworden.

Snowdens ontnuchterende observatie, die meer dan 30.000 keer werd herhaald, komt te midden van de publieke verontwaardiging over de onthulling dat Cambridge Analytica, een bedrijf voor data-analyse dat samenwerkte met het verkiezingsteam van president Donald Trump, zonder hun medeweten persoonlijke informatie van meer dan 50 miljoen Facebook-gebruikers had verzameld.

Facebook schortte de toegang van Cambridge Analytica tot het platform vorige week op, bewerend dat het bedrijf en twee individuen die hadden geholpen bij het verzamelen van de enorme gegevensverzameling de social media reus hadden misleid.

“In het licht van nieuwe rapporten dat de gegevens niet werden vernietigd, schorten wij deze drie partijen van Facebook op, in afwachting van verdere informatie,” zei het bedrijf. “We zullen alle nodige stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat de gegevens in kwestie definitief worden verwijderd – en zullen actie ondernemen tegen alle overtredende partijen.”

In een reactie op een rapport van de New York Times over de ongekende datalek zei Snowden dat niet Cambridge Analytica, maar Facebook verantwoordelijk moet worden gehouden.

“Facebook verdient hun geld met het uitbuiten en verkopen van intieme details over het privéleven van miljoenen mensen, die veel verder gaan dan de schaarse details die zij vrijwillig plaatst. Zij zijn geen slachtoffers. Zij zijn medeplichtigen”, schreef hij op Twitter.

Facebook benadrukt dat de oogstmethoden van Cambridge Analytica geen formele inbreuk op de gegevens vormden, omdat de gebruikers er technisch mee instemden – via de labyrintische privacyinstellingen van de website – dat hun gegevens werden verzameld.

Cambridge Analytica is eigendom van hedgefonds miljardair Robert Mercer en werd voorheen gerund door voormalig Trump-adviseur Steve Bannon. De campagne van Trump betaalde naar verluidt het bedrijf $5 miljoen om kiezers te helpen kiezen.

BRON: RT.com

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top