CensuurVrij.com
AlgemeenTrump feliciteert Poetin met verkiezingsoverwinning en de media wordt gek.

Trump feliciteert Poetin met verkiezingsoverwinning en de media wordt gek.

door

Journalisten en trumpcritici overspoelden Twitter met sarcastische opmerkingen, registreerden hun afkeer van het nieuws, gebruikten de welwillende opmerkingen als meer bewijs van zijn vermeende (door sommigen) heimelijke verstandhouding met de Russische staat.

Zachary Cohen, de nationale veiligheidsreporter van CNN, wees erop dat zowel Kim Jong-un als Trump Poetin nu hadden gefeliciteerd, in een poging om Kim en Trump in hetzelfde licht te plaatsen voor de misdaad van het uitspreken van felicitaties, wat in werkelijkheid een redelijk standaard diplomatiek protocol is.

Daily Beast reporter Adam Rawnsley, ook opgeschrikt door Trump’s woorden aan de Russische leider, maakte van de gelegenheid gebruik om de vergiftiging van een voormalige Russische spion en zijn dochter in het Verenigd Koninkrijk aan de orde te stellen, waarbij hij Rusland beschuldigde van het gebruik van een “massavernietigingswapen” op Brits grondgebied, hoewel er geen bewijs is om dat te bewijzen.

Senator John McCain, die ooit Rusland “een tankstation noemde dat zich als een land vermomde”, werd door de media op grote schaal aangehaald voor een tweet waarin hij Trump ervan beschuldigde “elke Russische burger” te beledigen door Poetin te feliciteren.

Iets wat Zachary Cohen en anderen echter niet hebben opgemerkt, is dat ook oud-president Barack Obama Poetin feliciteerde met zijn overwinning in 2012.

Maar het eindigde niet op Twitter. Bij de informatiebijeenkomst van het Witte Huis die volgde op de opmerkingen van Trump, werd perssecretaris Sarah Sanders onmiddellijk overspoeld met vragen over Rusland. De eerste zes vragen gingen in feite over de opmerkingen van Trump. Gelukkig is er deze week niets belangrijks aan de hand in Washington DC. Zoals het bezoek van de Saoedische kroonprins of de op handen zijnde sluiting van de regering.

Het was echter niet allemaal schokkend en verontwaardigd. Sommigen wezen er op dat de opmerkingen van Trump soberder waren dan normaal.

BRON: RT.com

Reageersuls

Nieuwsbrief

Op de sociale media wordt er steeds meer censuur toegepast. Meld jou daarom nu aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wij geven geen persoonlijke contactgegevens weg!

redactie@censuurvrij.com

Al onze externe websites zijn eigendom van Censuurvrij.com.

Over ons

CensuurVrij.com is een alternatieve nieuwssite die de lezer dagelijks voorziet van nieuws die de mainstream media niet eens haalt. De MSM doet er alles aan om de waarheid van de massa te onthouden. Voor eventuele vragen kun je een bericht sturen naar redactie@censuurvrij.com

Naar Top